Otoz chce zczytac pewne dane ze strony www. Z pomoca osob z IRCa doszedlem do momemtu w ktorym sukcesywnie udalo mi sie dobrac to wspomnianej juz strony za pomoca CURL. Wiem tez ze musze uzyc preg match all, aby przechwycic interesujace mnie dane.
Problem w tym, ze pomimo moich wysilkow strona jest zawsze pusta. Podejrzewam, ze moje zapytanie jest bledne, i dlatego skrypt niczego nie zwraca.. ocencie sami. Wyrazenie regularne sa dla mnie trudnym orzechem do rozgryzienia, wiec jesli ktos poswieci troche czasu na wytlumaczenie mi tego zagadnienia, bede bardzo wdzieczny

Strona jest bardzo dluga, a mnie interesuja tylko te dane:
Z powyzszego kawalka kodu chcialbym wydostac 7.48 CAD.
Z gory dziekuje za wszelka udzielona mi pomoc

<?php curl_login('http://www.erepublik.com/en/login','_token=-------------------------------------------------','','off'); $linkrt = curl_grab_page('http://economy.erepublik.com/en/market/job/23/all/1/0/desc','','off'); <strong>.</strong><sup>.* <strong>CAD</strong></sup> </td>#', $linkrt, $out, PREG_PATTERN_ORDER); //to jest ta nieistotna, dzialajaca czesc skryptu CURL function curl_login($url,$data,$proxy,$proxystatus){ $login = curl_init(); curl_setopt($login, CURLOPT_COOKIEJAR, "cookie.txt"); curl_setopt($login, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookie.txt"); curl_setopt($login, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)"); curl_setopt($login, CURLOPT_TIMEOUT, 40); curl_setopt($login, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE); if ($proxystatus == 'on') { curl_setopt($login, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, FALSE); curl_setopt($login, CURLOPT_HTTPPROXYTUNNEL, TRUE); curl_setopt($login, CURLOPT_PROXY, $proxy); } curl_setopt($login, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt($login, CURLOPT_HEADER, TRUE); curl_setopt($login, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); curl_setopt($login, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, TRUE); curl_setopt($login, CURLOPT_POST, TRUE); curl_setopt($login, CURLOPT_POSTFIELDS, $data); return curl_exec ($login); // execute the curl command curl_close ($login); } function curl_grab_page($site,$proxy,$proxystatus){ $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE); if ($proxystatus == 'on') { curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, FALSE); curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPPROXYTUNNEL, TRUE); curl_setopt($ch, CURLOPT_PROXY, $proxy); } curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookie.txt"); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $site); return curl_exec ($ch); // execute the curl command curl_close ($ch); } ?>