Mam dosyć trudny problem a mianowicie mój serwer (linux) nie jest w stanie wysyłać poczty na konta o2.pl (na wp dochodzi, cos po stronie dostawcy neta).
Wykombinowałem że za pomącą pętli pobiorę dane z mysql do formularza i prześlę za pomocą POST na inny serwer. plik z skryptem wysyłającym dane wyglada tak tu wszystko działa:
<?php $i =1; $name = "name" .$i; $temat = "Temat ..."; $tresc = "Treść wjadomości"; // łączymy się z bazą danych /* zapytanie do konkretnej tabeli */ /* wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 */ /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */ echo "<table cellpadding=\"2\" border=1><form action=http://cbnet-legionowo.prv.pl/test223.php method=post>"; $i++; $name++; } echo "<br><table><tr><td>Temat Wjadomości: </td><td><input type=text name=temat size=100><td></tr><tr><td>Treść wjadomości: </td><td><textarea name=opis cols=100 rows=30>Tu wpisz tekst.<br> Możesz używać formatowania HTML, lub zwykłego tekstu</textarea></td></tr></table>"; } ?>
problemem moim jest napisanie skryptu, który odbierze przesłane dane automatycznie (jak to zapętlić?) Dane sa pobierane z bazy danych wiec dzisiaj jest ich 50 a jutro może być 100, nie ma sensu ręcznie klepać tego ręcznie. Może ktos jest w stanie taki skrypt wykonać?