Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Pobieranie z bazy danych i wyświetlanie informacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sztyvny
Witam. Edytuję na własne potrzeby cms extreme-fusion i niestety mam problem. Polega on na tym, że w profilu jest wyświetlana ramka "Newsy dodane przez użytkownika" a ja chciałem to zmienić na 'Zdjęcia dodane przez użytkownika'. Jednak kod jest dziwnie (jak dla mnie [początkującego]) napisany i prosiłbym o pomoc i w miarę możliwości wytłumaczenie. A to kod (wg mnie odpowiedzialny za wyświetlanie newsów):
  1. case 'news_items':
  2. $sql = "SELECT * FROM ".$db_prefix."news
  3. WHERE ".groupaccess('news_visibility')." AND (news_start='0'||news_start<=".time().") AND (news_end='0'||news_end>=".time().") AND news_name='".lookup."'
  4. ORDER BY news_datestamp DESC LIMIT ";
  5. $result1 = dbquery($sql.$maxlimit);
  6. $result2 = dbquery($sql.$rowstart.",".$limit);
  7.  
  8. $colspan = 2; $title = $locale['pm500']; $norows = $locale['pm501'];
  9. $header = "<tr>\n<td class='tbl2'><strong>".$locale['pm205']."</strong></td>\n<td class='tbl2' width='30%'><strong>".$locale['pm206']."</strong></td>\n</tr>\n";
  10. break;

1. case 'news_items':
  2. $profile .= "<tr>\n<td class='tbl'><a style='font-weight:normal;' href='".BASEDIR."news.php?readmore=".$row['news_id']."'>".trimlink($row['news_subject'], 50)."</a></td>\n"
  3. ."<td class='tbl'>".showdate("forumdate", $row['news_datestamp'])."</td>\n</tr>\n";
  4. break;

I jeszcze zamieszczę link do całego rozszerzenia: http://extreme-fusion.pl/downloads.php?action=get&id=489 Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

Zapomniałbym dodać że trzeba pobrać dane z tabeli photos i potrzeba z tam tąd 'photo_id' 'photo_title' i 'photo_datestamp'. A adres do tej galerii wygląda tak: photogallery.php?photo_id=$i_tu_zmienna
andrzejk
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jeśli źle to mnie poprawcie.

W kodzie masz jakiegoś switcha (zakładam, że znasz metodę działania, jak nie to odsyłam do google lub książki), który zależnie od wartości $zmienna (tak sobie przyjąłem nazwę tej zmiennej) wykonuje różne instrukcje.

Jeżeli ta $zmienna będzie miała wartość 'news_items' wykona się to co załączyłeś w kodzie.

Cytat
Polega on na tym, że w profilu jest wyświetlana ramka "Newsy dodane przez użytkownika" a ja chciałem to zmienić na 'Zdjęcia dodane przez użytkownika'.

Zarówno w pierwszym jak i drugim fragmencie kodu nie dopatrzyłem się wyświetlania,
tzn. są tam tylko zmienne, którym nadawane są odpowiednie wartości (zmienne te są np. tekstem który zawiera treść i tagi html)
ale brak fragmentu, który to wyświetla więc ciężko stwierdzić gdzie jest generowany ten napis, który Cię interesuje.

pozdr
sztyvny
eh... za trudny kod jak dla początkującego.. wydaje mi się że ten kod jest odpowiedzialny za wyświetlanie:
  1. elseif (defined('group_id') && !defined('lookup')) {
  2. $result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."user_groups WHERE group_id='".group_id."'");
  3. if (dbrows($result)) {
  4.  
  5. /* start: user group page generation when the $_GET['group_id'] is found in the user_goups db table. */
  6.  
  7. $data = dbarray($result);
  8. $result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."users WHERE user_groups REGEXP('^\\\.".group_id."$|\\\.".group_id."\\\.|\\\.".group_id."$') ORDER BY user_level DESC, user_name");
  9.  
  10. opentable($locale['410']);
  11. echo "<br>\n<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border' width='".$profile_width."'>\n<tr>\n<td class='tbl1'>\n";
  12. echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n";
  13.  
  14. echo "<tr>\n<td class='tbl'><strong>".$data['group_name']."</strong></td>\n"
  15. ."<td align='right' class='tbl'><span class=' small2'>( ".sprintf((dbrows($result) == 1 ? $locale['411'] : $locale['412']), dbrows($result))." )</span></td>\n</tr>\n";
  16.  
  17. echo "<tr>\n<td colspan='2'><hr></td>\n</tr>\n";
  18.  
  19. while ($data = dbarray($result)) {
  20. echo "<tr>\n<td class='tbl' width='75%'><a href='".FUSION_SELF."?lookup=".$data['user_id']."'>".$data['user_name']."</a></td>"
  21. ."<td class='tbl' nowrap><font color='".$rank_color[$data['user_level']]."'>".getuserlevel($data['user_level'])."</font></td>\n</tr>\n";
  22. }
  23. echo "</table>\n";
  24. echo "</td>\n</tr>\n</table>\n<br>\n";
  25. closetable();
  26.  
  27. /* end: user group page generation when the $_GET['group_id'] is found in the user_goups db table. */
  28. } else {
  29.  
  30. /* start: user group page generation when the $_GET['group_id'] is not found in the user_goups db table. */
  31.  
  32. opentable($locale['410']." - ".$locale['pm200']);
  33. echo "<br>\n<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='1' class='tbl-border' width='".$profile_width."'>\n<tr>\n<td align='center' class='tbl1'>\n";
  34. echo str_replace("{GROUP_ID}", "<strong>".group_id."</strong>", $locale['pm210'])."\n";
  35. echo "</td>\n</tr>\n</table>\n<br>\n";
  36. closetable();
  37.  
  38. /* end: user group page generation when the $_GET['group_id'] is not found in the user_goups db table. */
  39. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.