Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]style zewnetrzne w tresci strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elmozaur
Witajcie.
Prosze o mala porade.
inkludujac rozne moduly na mojej stronie chcialbym importowac specyficzne arkusze dla kazdego modulu.
np modul kontakt.php importowalby style_contact.css, info style_info.css itd.

narazie mam to zrobione tak, ze kazdy modul zaczyna sie od:
  1. <link rel="stylesheet" href="http://www.g.pl/css/style_info.css" type="text/css" media="screen" />

niestety takie rozwiazanie powoduje ze walidator sypie bledem informujacym ze <link> moze byc tylko w <head>.

czy ktos ma jakis pomysl jak dodawac style z plikow zewnetrznych bez uzycia <link> questionmark.gif?
za info z gory dziekuje i pozdrawiam
G
skarabe.pl
A nie możesz ich dodawać do <head>?
elmozaur
w hedzie mam style ogolne dla calej strony, a dla inkludowanych pozniej modolow chcialem dodawac style wraz z modulem
skarabe.pl
No rozumiem, a nie możesz "opóźnić" wyświetlania heada? Tj. robisz include, tam ustawiasz jakąś zmienną, np. $additional_style, przechwytujesz wyjście do zmiennej (np. $template), a potem, pod koniec robisz:

print_header();
echo $template;
print_footer();

Chodzi o to, żeby najpierw wygenerować stronę modułu, a dopiero potem cały HTML. Ew, jak Ci się nie chce, to możesz po prostu zrobić switcha w nagłówku:
switch ($modul) {
case 'kontakt': $styl = 'kontakt.css'; break;
case 'costam': $styl = 'costam.css'; break;
}
dg2001
Cytat(elmozaur @ 2.08.2010, 12:49:26 ) *
w hedzie mam style ogolne dla calej strony, a dla inkludowanych pozniej modolow chcialem dodawac style wraz z modulem

A można wiedzieć po co ? worriedsmiley.gif nie lepiej wrzucić wszytko w jednego CSS-a albo poprzez CSS importować style ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.