<html> <head> </head> <body> <?php //utworz krotkie nazwy zmiennych $iloscopon = $_POST['iloscopon']; $iloscoleju = $_POST['iloscoleju']; $iloscswiec = $_POST['iloscswiec']; ?> <form action="action.php" method=post> <table border=0> <tr bgcolor=#cccccc> <td width="150">Produkt</td> <td width="15">Ilosc</td> </tr> <tr> <td>Opony</td> <td align="center"><input type="text" name="iloscopon" size="3" maxlenght="3"></td> </tr> <td>Oleje</td> <td align="center"><input type="text" name="iloscoleju" size="3" maxlenght="3"></td> </tr> <td>Swiece zaplonowe</td> <td align="center"><input type="text" name="iloscswiec" size="3" maxlenght="3"></td> </tr> <td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Zloz zamowienie"></td> </tr> </table> </form> </body> </html>
następnie kod z action.php
<html> <head> <title>Czesci samochodowe Janka - wyniki zamowienia</title> </head> <body> <h1> Czesci samochodowe Janka</h1> <h2> Wyniki zamowienia</h2> <?php ?> </body> </html>
na stronie wyskakuje komunikat:Notice: Undefined variable: iloscopon in D:\wamp\www\stronki\action.php on line 11
opopn.
Rozumiem że nie zdefiniowałem zmiennej z tym, że nigdzie nie ma w książce opisane jak to zrobić

ps. przepraszam jak coś źle umieściłem w znacznikach nie wiem czy umieszczać kod html w znacznikach html jeśli chodzi mi o php głównie.