I otóż mam taki problem chciałbym żeby tak samo jak w dokumentacji modele klas samoczynnie się ładowały. Oto moja struktura katalogów :

Tak wygląda mój plik Bootstrap:
<?php /* * Doctrine 1.2.2 BOOTstrap */ $manager = Doctrine_Manager::getInstance(); $manager->setAttribute(Doctrine_Core::ATTR_AUTO_ACCESSOR_OVERRIDE, true); $manager->setAttribute(Doctrine::ATTR_MODEL_LOADING, Doctrine_Core::MODEL_LOADING_CONSERVATIVE); Doctrine::loadModels('./models/'); Doctrine_Core::loadModels('./models/'); ?>
i tak plik index.php:
<?php /* * To change this template, choose Tools | Templates * and open the template in the editor. */ include 'bootstrap.php'; $conn=Doctrine_Manager::connection('mysql://root:@localhost/test'); $user=new User(); $user->login='Radek'; $user->pass='haslo'; $user->info[0]->tekst='To jest moja pierwsza wiadomość'; $user->info[1]->tekst='To jest 2 NEWS !'; $user->save(); ?>
Struktura modeli została wygenerowana na podstawie polecenia
Kod
Doctrine_Core::generateModelsFromDb('./models/');
I gdy uruchamiam plik index.php otrzymuje komunikat:
Kod
( ! ) Fatal error: Class 'User' not found in D:\!xampp\htdocs\doctrine_test\index.php on line 9
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0012 63400 {main}( ) ..\index.php:0
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0012 63400 {main}( ) ..\index.php:0
I nie wiem co jest nie tak ? Wygenerowane modele przesunąłem z folderu generated do folderu models. I mam gorącą wakacyjna prośbę niech ktoś mi powie co jest nie tak ....
Temat do zamknięcia, problem rozwiązany !