Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]localStorage a Firefox 3.6
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smietek
Nie wiem, czy to problem kodu, czy problem Firefoxa.
Mam taki kod:
  1. <input type="button" onclick="localStorage.setItem('test_key', 'mojtest');" value="Ustaw"/><br/><br/>
  2. <input type="button" onclick="alert(localStorage.getItem('test_key'));" value="Czytaj"/>

Gdy zapiszę dane do localStorage a potem ją odczytam, to jest ona normalnie wyświetlana, poprawnie.
Ale gdy odświeżę stronę, wartość jest nullowa.

Czy to w moim kodzie jest błąd, czy Firefox ma jakieś problemy z localStorage?

Edit:
Problem rozwiązał się sam - widocznie Firefox nie obsługuje localStorage, gdy wrzucam do niego bezpośrednio plik .html z mojego dysku.
Crozin
Cytat
Problem rozwiązał się sam - widocznie Firefox nie obsługuje localStorage, gdy wrzucam do niego bezpośrednio plik .html z mojego dysku.
Jak chcesz z poziomu JS wrzucać cokolwiek z dysku użytkownika? Przez FileAPI?
smietek
Chyba mnie źle zrozumiałeś.
Mi chodziło o to, że Firefox nie obsługuje localStorage, gdy przeniosę (metodą Drag'n'Drop) mój plik (zapisany w htmlu) do przeglądarki...
Wicepsik
http://frontend.pl/2010/04/w-strone-offline-localstorage/

Cytat
LocalStorage jest dostępny tylko dla domen w których dane klucze zostały stworzone. Dodatkowo jeżeli otwieramy naszą stronę z dysku (file: //) Firefox, Opera i IE sobie z tym nie poradzą. Przeglądarki oparte na Webkicie nie mają takiego problemu. Nie wiem czy to jest błąd czy celowe działanie, ale np. dla Firefoxa jest już zgłoszony błąd dla konkretnych domen.

Może w FF4 naprawią ten błąd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.