Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przekierowanie gdy strona nie dziala
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
psyduck411
mam pytanie:
czy jezeli strona nie dziala np z powodu serwera to czy mozna zrobic w tym czasie przekierowanie na inna strone www

np moja stron.pl nie dziala i zeby w tym czasie przekierowalo ją np na tymtyrymtym.pl
devnul
odpowiadając na Twoje pytanie: można
psyduck411
dziekuje jeszcze pytanie jak?
jakim skryptem i gdzie

pomoze mi ktos?
devnul
np. ip failover
psyduck411
mógłbym prosić jaśniej?

ale w google nie moge znalezc dokladnej odp a jezeli ktos sie na tym zna to bardzo bylbym wdzieczny
devnul
jeżeli takim problemem jest znalezienie czegoś na wskazane hasło to wątpię byś sobie poradził ale co mi tam
przykładowo wchodzimy na ip failover setup i już w pierwszym linku mamy link do poradnika zatytułowanego IP Failover - Setup and Installing Heartbeat na rackspacecloud, który to krok po kroku omawia jak sobie takie coś skonfigurować (uwaga, artykuł po angielsku zalecana znajomość tegoż w celu przeczytania). Jeżeli po przeczytaniu nie zrozumiesz tego co tam jest napisane lub sobie z tym nie będziesz w stanie poradzić to zapraszam na PW chętnie wystawię fakturę za tego typu usługę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.