Mam problem ze skryptem. W sumie gdybym nie miał to nie zakładałbym tego tematu. No ale cóż. Przejdę do rzeczy.
Napisałem skrypt edycji rekordów, ale nie działa tak jakbym chciał. Mianowicie. Na samym początku wybieram kategorie rekordów. Dajmy na to, że w tym przypadku będzie to kategoria "TESTY". Klikam przycisk Wybierz. W tym momencie formularz przenosi mnie do następnego kroku, gdzie do wybrania mam newsy z kategorii TESTY. Więc wybieram teraz rekord, który chcę edytować klikam edytuj i tutaj zaczyna się problem. Zamiast wyświetlić zawartość tego rekordu to otrzymuje informacje, że nie zdeklarowałem wcześniej zmiennych(a są zdeklarowane) oraz komunikat, że notka została zedytowana, a wcale skrypt nie przeszedł do formularz, gdzie mogę edytować rekord. Proszę o pomoc. Nie mogę sobie dać rady z tym skryptem od miesięcy.
edytuj.php
<?php if(!$_SESSION['access'] || !$_SESSION['login']) { } include('include/db.php'); { $wyb = $_POST['select']; } { { } } { echo '<form action="index.php?page=edytuj&wpis=1" method="post"> <br />Wybierz kategorię:<br /><br /><select name="select"> <option value="Testy">Testy</option> <option value="Arkusz kalkulacyjny">Arkusz kalkulacyjny</option> <option value="Bazy danych">Bazy danych</option> </select> <input name="wybierz" type="submit" value="Wybierz" /> <br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } else { if($wyb=='Testy') { echo '<form action="index.php?page=edytuj&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"> <input type="hidden" name="select" value="'.$wyb.'" /><br /> Aktualna kategoria to: <strong>'.$wyb.'</strong><br /><br /> <select name="edycja"> '; $zapytanie = "SELECT * FROM `testy` ORDER BY `id` DESC"; echo '</select> <input name="edytuj" type="submit" value="Edytuj" />'; echo '<br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } elseif($wyb=='Arkusz kalkulacyjny') { echo '<form action="index.php?page=edytuj&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"> <input type="hidden" name="select" value="'.$wyb.'" /><br /> Aktualna kategoria to: <strong>'.$wyb.'</strong><br /><br /> <select name="edycja"> '; $zapytanie = "SELECT * FROM `arkusz_kalkulacyjny` ORDER BY `id` DESC"; echo '</select> <input name="edytuj" type="submit" value="Edytuj" />'; echo '<br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } elseif($wyb=='Bazy danych') { echo '<form action="index.php?page=edytuj&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"> <input type="hidden" name="select" value="'.$wyb.'" /><br /> Aktualna kategoria to: <strong>'.$wyb.'</strong><br /><br /> <select name="edycja"> '; $zapytanie = "SELECT * FROM `bazy_danych` ORDER BY `id` DESC"; echo '</select> <input name="edytuj" type="submit" value="Edytuj" /> <br /><br />'; echo '</form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } } { { if($wyb=='Testy') { $zapytanie2 = 'SELECT * FROM `testy` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="edycja" value="wartość" /><br /> Nazwa<br /> <br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" id="textarea">'.stripslashes($wiersz['tresc']).'</textarea><br /> <br />Autor:<br><input type="text" name="autor" value="'.$_SESSION['login'].'" /><br /><br /> <input name="zapisz" type="submit" value="Zapisz" /><br /> </form><br <br /><br /></div>'; } elseif($wyb=='Arkusz kalkulacyjny') { $zapytanie2 = 'SELECT * FROM `arkusz_kalkulacyjny` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="edycja" value="wartość" /><br /> Nazwa<br /> <br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" id="textarea">'.stripslashes($wiersz['tresc']).'</textarea><br /> <br />Autor:<br><input type="text" name="autor" value="'.$_SESSION['login'].'" /><br /><br /> <input name="zapisz" type="submit" value="Zapisz" /><br /> </form><br <br /><br /></div>'; } elseif($wyb=='Bazy danych') { $zapytanie2 = 'SELECT * FROM `bazy_danych` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="edycja" value="wartość" /><br /> Nazwa<br /> <br /><textarea name="tresc" cols="50" rows="10" id="textarea">'.stripslashes($wiersz['tresc']).'</textarea><br /> <br />Autor:<br><input type="text" name="autor" value="'.$_SESSION['login'].'" /><br /><br /> <input name="zapisz" type="submit" value="Zapisz" /><br /> </form><br <br /><br /></div>'; } } else { if($_POST['edycja']) { if($wyb=='Testy') { $zapytanie1 = 'UPDATE `testy` SET `nazwa`= "'.$nazwa.'", `tresc`= "'.$tresc.'", `plik`= "upload/testy/'.$plik_nazwa.'", `adres`= "/testy" WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } elseif($wyb=='Arkusz kalkulacyjny') { $zapytanie1 = 'UPDATE `arkusz_kalkulacyjny` SET `nazwa`= "'.$nazwa.'", `tresc`= "'.$tresc.'", `plik`= "upload/arkusz_kalkulacyjny/'.$plik_nazwa.'", `adres`= "/arkusz_kalkulacyjny" WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } elseif($wyb=='Bazy danych') { $zapytanie1 = 'UPDATE `bazy_danych` SET `nazwa`= "'.$nazwa.'", `tresc`= "'.$tresc.'", `plik`= "upload/bazy_danych/'.$plik_nazwa.'", `adres`= "/bazy_danych" WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } } } } { if($_POST['send']) { { if($idzapytania1 === TRUE) { } else { echo '<div style="text-align:center;"><font color="red"><b>Nie udało się zedytować notki. Proszę spróbować za jakiś czas!</b></font</div><br />'; } } } } ?>
Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam