Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Ustawienia tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam! mam taki problem. Mam diva w którym jest numerowanie od 01 - 10 i miejsce na tytuły. Dodałem tabele ale tekst miejscami nie jest na swoim miejscu. Wygląda on tak:

Oryginał
Pawel_W
mamy teraz użyć naszych zdolności i zamienić obrazek na kod, a następnie powiedzieć ci co jest źle? ok...
Johnas
PHP:
  1. $result2 = mysql_query("SELECT * FROM top ORDER BY punkty desc") or mysql_error();
  2. while($row2 = mysql_fetch_array($result2, MYSQL_BOTH)) {
  3. echo '<tr><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td><td><font size="0" color="orange"><b>'. $row2['wykonawca'] .'</b></font></td><td>-</td><td><font size="-1" color="green"><b> '. $row2['tytul'] .'</b></font></td>';
  4. }
  5. echo '</table></div>';

CSS:
  1. .top {
  2. color: #000000;
  3. width: 313px;
  4. height: 350px;
  5. background-image: url('img/top10.png');
  6. }
Pawel_W
fajnie, tylko po co dajesz css który nie odnosi się do żadnego elementu z kodu, który pokazałeś?
Johnas
odnosi się. przecież musi być obrazek nie?
  1. echo '<div class="top"><table>';
  2. $result2 = mysql_query("SELECT * FROM top ORDER BY punkty desc") or mysql_error();
  3. while($row2 = mysql_fetch_array($result2, MYSQL_BOTH)) {
  4. echo '<tr><td>          </td><td><font size="0" color="orange"><b>'. $row2['wykonawca'] .'</b></font></td><td>-</td><td><font size="-1" color="green"><b> '. $row2['tytul'] .'</b></font></td>';
  5. }
  6. echo '</table></div>';

A ty nabijasz posty, a nie pomagasz :/
Pawel_W
przepraszam bardzo, że tak NABIJAM POSTY, ale...

po 1: w podanym przez ciebie na początku kodzie NIE BYŁO diva o klasie top, więc nie mów że nabijam posty...

po 2: ustaw wysokość WIERSZA a nie TABELI, bo inaczej wyjdzie ci to co ci wyszło...
krispak
Dodaj do CSS
  1. td {
  2. height: 35px;
  3. vertical-align: middle;
  4. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.