Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przekazywanie zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pricho
Witam Panów, temat być może banalny, ale od dłuższego czasu spędzający mi sen z powiek. Mianowicie. Chcę przekazywać zmienne między dwoma tymi samymi oknami przeglądarek. Przykład: W oknie "jeden" mam listę miast. Klikając w odpowiednie miasto, otwiera mi się okno "dwa" gdzie mam listę pizzeri w danym mieście (to wiem jak zrobić). Teraz wybierając pizzerię w danym mieście w oknie "dwa", zostaje ono zamknięte a dane owej pizzerii (wystarczy ID oczywiście) z danego miasta przechodzi do okna "jeden", gdzie mogę coś tam już dalej robić...
Pomoże ktoś?
zordon
poczytaj o obiekcie window (http://www.javascriptkit.com/jsref/window.shtml) w javascript -> w oknie 2 musisz napisac funkcje onclick, ktora :
1. Pobiera odpowiednie dane do jakiejs zmiennej, tablicy, obiektu
2. Korzystając z window.parent wstawia w odpowiednie pola formularza(?) okna 1 odpowiednie wartości z właśnie utworzonej zmiennej(pkt 1)
3. Zamyka okno 2
pricho
blinksmiley.gif no to pięknie... przeczytałem całość dwa razy - nie trybie ni w ząb sad.gif
dzięki w każdym bądź razie za wsparcie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.