Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] toelFlow
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
toel
Otóż, potrzebowałem ostatnio fajnego slidera i jako , że zawsze najlepiej czuję się w tym co sam zrobię, to też postanowiłem sobie go napisać.
Użyłem do tego JavaScriptu i to właściwie pierwszy mój "projekt" w nim wykonany (wcześniej sprowadzało się to do pisania kilku linijek).
Dlatego jakby ktoś miał ochotę ocenić to z chęcią się dowiem co istnieje w JSe czego powinienem był tu użyć, a bezczelnie pominąłem tongue.gif (poza jQuery, bardziej o czystego jsa mi chodzi). No i oczywiście, czy są jakieś zauważalne bugi.

Jeśli chodzi o używalność - jak najbardziej można użyć by stworzyć swoja galerię itp.
Jedną bolączką jest na razie brak możliwości zmiany rozmiaru slidera, czy miniatur (te generuje PHP "w locie", ale można to wyłączyć w configu i samemu przygotować obrazki)

no tak czy siak - proszę :
toelFlow
Damonsson
Nie chce za bardzo działać pod IE.
Ramzaa
Cytat
Nie można odnaleźć serwera
bim2
Troche jakiś taki nieintuicyjny. Przyzwyczajony jestem że slider reaguje na ruch myszki, wolno, szybciej itd. smile.gif im bardziej myszka jest po lewej/prawej.
Ad4m1992
Moim zdaniem jakbyś zmniejszył czas przesuwania się kolejnych zdjęć to by było lepiej
devnul
a po mojemu to tam jest conajmniej za dużo kodu i to kodu który za cholere nie jest przenośny, bo z tego co zauważyłem to na sztywno w kodzie podajesz różne wartości w pikselach.ale ogólny efekt fajny - sprytne wybrnięcie z problemu przenikających warstw spotykanego w większości tego typu skryptów
fleshgrinder
troche zasmieciles globalna przestrzen nazw.. takie zmienne, jak np. "imgMiddle" i inne zdefiniowane w zasiegu globalnym moga zostac nadpisane w kazdym innym miejscu kodu, wiec jesli udostepniasz cos do wykorzystania dla innych, upewnij sie, ze prawdopodobienstwo ze pogryzie sie to z ich kodem jest jak najmniejsze smile.gif

mozesz:

- umiescic caly swoj kod w anonimowej funkcji, ktora zostanie odpalona natychmiast po zaladowaniu
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1.  
  2. (function() {
  3. // Twoj kod
  4. })();
  5.  
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

z racji tego, ze w JS jest zasieg funkcyjny, nic nie bedzie mialo dostepu do tych zmiennych poza funkcja

- pozniej przeczytac ksiazke Douglasa Crockforda o programowaniu w JS ("JavaScript - mocne strony") i przepisac swoj kod obiektowo. nie moglbym polecic tej ksiazki wystarczajaco, mus dla chcacych zglebic JS smile.gif
mkdes
Bardzo mi się podoba.
Wymaga dopracowania reakcji myszki. Przydało by się autoodtwarzanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.