Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX][PHP]odświeżenie skryptu co 4-5 sekund i w tym czasie pojawienie się paska ładowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubek15
Witam

Zrobiłem sobie pewien skrypt ,i on ściąga mi peną ilość danych, ale nie moge ściągac wszystkich naraz bo serwer mi pada, albo wyskakuje time_limi, nieche zwiększać bo limitu bo za miesiąc dwa baze bede miał jeszcze większą i wtedy bede musiał znowu limit zwiększać. Wpadłem na pomysł taki fotki poniżej

Ogólnie to chodzi o to klikam start w pojawia sie pasek pobieranie i jeżeli pobierze pojawi się serwer x -- pobrano lub serwer xx -- niepobrano. I po kolejnych 5 sekundach znowu pobiera, skrypt do pobierania mam jako funkcja któy przyjmuje liczbe liczba ta odpowiada za numer liniu który jest wpliku, a z numery pobiera nazwe i dalej robi juz swoje, myslałem aby to może jakoś ajaxem lub js żeby do zmienne w php co 5 sekund dodawała sie 1 liczba i odświezała funkcja ale niewiem.

macie może jakies pomysły, lub lakieś linki które mogły by mnie naprowadzic?
bastard13
setInterval() - ustawiasz jaka funkcja i co ile ma być wyonywana. Do funkcji dodajesz if'a, który sprawdza, czy ściągnąłeś wszystki i jeżeli tak to wykonujesz funkcje clearInterval(). Ewentualnie możesz od razu wywołać x funkcji, które ci ściągają dane, tak, że użytkownik nie będzie wiedział, że ściągasz partiami, a serwer nie przekroczy czasu wykonywania, ponieważ wszystko rozkładasz na parę połączeń. To samo, co chcesz teraz zrobić tyle, że bez informowania o wszystkim użytkownika i całego tego oczekiwania.
#luq
Takie coś bardzo prosto napisać.
Tworzysz tablice z adresami jakie przeglądarka ma wywoływać następnie wywołanie requesta do pierwszego adresu a w onload dajesz wywołanie requesta do kolejnego adresu i analogicznie do końca tablicy...
kubek15
Dzieki wielkie za wasze odpowiedzi. już rozwiązałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.