Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Błąd przy includowaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Croos22
Witam.

Mój problem polega na tym, że chciałem zrobić aby jeden element na każdej z stron można było by zmieniać dynamicznie w jednym pliku. Więc zrobiłem plik i podałem tam to co chciałem aby było oczywiście w znacznikach <php ?>. Zaś w pliku w którym ma się to wyświetlić dałem:

1. <?php include('') ?>

Błąd:
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected T_DNUMBER in /xxx on line 2

nospor
Pokaz dokladnie plik, który wskazany jest w komunikacie bledu. Pokaz 10 lini przed oraz 10 linii po linii, która podana jest w komunikacie bledu.
Ty myslisz ze my z fusów wróżymy?
Croos22
Właśnie o to mi chodzi, że nie mam pojęcia jak to zrobić i liczę na jakąś podpowiedz. Zaglądałem do manuala ale na nic nie wpadłem.

A co do pliku:
  1. <?php
  2. echo 'cos tam';
  3. ?>
nospor
Ten plik, na który wskazuje blad, zawiera tylko i wyłącznie i dokladnie:
echo 'cos tam';
?
TYLKO I DOKLADNIE? To ten plik na który wskazuje komunikat bledu?
Croos22
Wcześniej zapominałem w echo to wrzucić.

Cytat
Parse error: syntax error, unexpected T_DNUMBER, expecting ',' or ';' in /xxxx on line 2

W taki razie gdzie brakuje średnika?

nospor
Nigdzie nie brakuje srednika. Komunikat mówi wyraźnie co innego....

Kod co pokazales nie ma zadnego związku z komunikatem bledu. Dlatego proszę Cię poraz ostatni:
POKAZ DOKLADNIE KOD z PLIKU NA KTÓRY WSKAZUJE KOMUNIKAT BLEDU. Ten plik co sie nazywa XXX w twoim komunikacie bledu
Croos22
Jak to nie?

Oto kod:
  1. <?php
  2. echo cos tam;
  3. ?>

A to treść błędu:
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected T_DNUMBER, expecting ',' or ';' in / on line 2

Ulysess
skoro dajesz text to powinieneś użyć ' albo " czyli
  1. <?php
  2. echo 'cos tam';
  3. echo "cos tam"; // lub
  4. ?>
Croos22
hmm... Nie wiem co było źle ale działa. Dzięki wszystkim.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.