Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Prywatne wiadomości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
VirG
Witam!
źle mi działają prywatne wiadomości... W skrzynce nadawczej mam wiadomości które mam odebrać i jeszcze chyba są jakieś błędy...

napisz.php:
  1. <?php
  2. if($_SESSION["zalogowany"]==1){
  3. if($_POST["tresc"] && $_POST["do"] && $_POST["temat"]){
  4. mysql_query("insert into wiadomosci values(NULL, '".$_POST["tresc"]."', ".$_SESSION["zalogowany"].", ".$_POST["do"].", 0, NOW(), '".$_POST["temat"]."', 0)");
  5. mysql_query("insert into wiadomosci values(NULL, '".$_POST["tresc"]."', ".$_SESSION["zalogowany"].", ".$_POST["do"].", 0, NOW(), '".$_POST["temat"]."', 1)");
  6. echo "<br><br>Wysłano wiadomość!<br>";
  7. }
  8. else if($_POST["submit"]){
  9. echo "<br><br>Nie uzupełniono wszystkich pól!<br>";
  10. }
  11. echo "<form action='napisz.php' method=post>";
  12. echo "<br>Temat: <input name=temat size=30>";
  13. echo "<br>Do kogo: <select name=do>";
  14. $wynik=mysql_query("select user_login, user_id from users order by user_login");
  15. while($rekord=mysql_fetch_array($wynik)){
  16. echo "<option value=".$rekord["user_id"].">".$rekord["user_login"];
  17. }
  18. echo "</select><br>";
  19. echo "Treść: <br><textarea name='tresc' rows=8 cols=50></textarea>";
  20. echo "<br><input type=submit value='wyślij wiadomość' name=submit>";
  21. }
  22. if($_SESSION["zalogowany"]==0){
  23. header("Location: /register.php");
  24. }
  25. ?>

napisane.php(nadawcza):
  1. <?php
  3. if($_GET["id"]){
  4. mysql_query("delete from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["id"]);
  5. echo "Usunięto wiadomość!<br>";
  6. }
  7.  
  8. else if($_GET["co"]){
  9. $wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["co"]." and wiad_czyj=1");
  10. $rekord=mysql_fetch_array($wynik);
  11. $odbiorca=mysql_fetch_array(mysql_query("select user_login from users where user_id=".$rekord["wiad_do"]));
  12. echo "<br><br><table border=1><tr><td>Odbiorca: ".$odbiorca["user_login"]."</td><td>Data: ".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odebrane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>";
  13. echo "<tr><td colspan=3>Temat: ".$rekord["wiad_temat"]."</td></tr>";
  14. echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_tresc"]."</td></tr>";
  15. echo "</table>";
  16. }
  17.  
  18. else{
  19. $wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_od=".$_SESSION["zalogowany"]." and wiad_czyj=1 order by wiad_data ");
  20. echo "<table><tr><td>Odbiorca</td><td>Temat</td><td>Data</td><td>&nbsp;</td></tr>";
  21. if(!mysql_num_rows($wynik))echo "<tr><td colspan=4 style='text-align:center'>Nie masz żadnych wiadomości!</td></tr>";
  22. else while($rekord=mysql_fetch_array($wynik)){
  23. $odbiorca=mysql_fetch_array(mysql_query("select user_login from users where user_id=".$rekord["wiad_do"]));
  24. echo "<tr><td>".$odbiorca["user_login"]."</td><td><a href='napisane.php?co=".$rekord["wiad_id"]."'>".$rekord["wiad_temat"]."</td><td>".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='napisane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>";
  25. }
  26. echo "</table>";
  27. }
  28. }
  29. if($_SESSION["zalogowany"]==0){
  30. header("Location: /register.php");
  31. }
  32.  
  33. ?>

odebrane.php(odbiorcza):
  1. <?php
  3. if($_GET["id"]){
  4. mysql_query("delete from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["id"]);
  5. echo "Usunięto wiadomość!<br>";
  6. }
  7.  
  8. else if($_GET["co"]){
  9. mysql_query("update wiadomosci set wiad_przeczytane=1 where wiad_id=".$_GET["co"]);
  10. $wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["co"]);
  11. $rekord=mysql_fetch_array($wynik);
  12. $nadawca=mysql_fetch_array(mysql_query("select user_login from users where user_id=".$rekord["wiad_od"]));
  13. echo "<br><br><table><tr><td>Nadawca: ".$nadawca["user_login"]."</td><td>Data: ".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odebrane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>";
  14. echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_temat"]."</td></tr>";
  15. echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_tresc"]."</td></tr>";
  16. echo "</table>";
  17. }
  18.  
  19. else{
  20. $wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_do=".$_SESSION["zalogowany"]." and wiad_czyj=0 order by wiad_data");
  21.  
  22. echo "<table><tr><td>Nadawca</td><td>Temat</td><td>Data</td><td>&nbsp;</td></tr>";
  23. if(!mysql_num_rows($wynik))echo "<tr><td colspan=4 style='text-align:center'>Nie masz żadnych wiadomości!</td></tr>";
  24. else while($rekord=mysql_fetch_array($wynik)){
  25. $nadawca=mysql_fetch_array(mysql_query("select user_login from users where user_id=".$rekord["wiad_od"]));
  26. $kw1="";$kw2="";
  27. if(!$rekord["wiad_przeczytane"]){$kw1="<b>";$kw2="</b>";}
  28. echo "<tr><td>".$nadawca["user_login"]."</td><td><a href='odebrane.php?co=".$rekord["wiad_id"]."'>$kw1".$rekord["wiad_temat"]."$kw2</td><td>".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odebrane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>";
  29. }
  30. echo "</table>";
  31. }
  32. }
  33. if($_SESSION["zalogowany"]==0){
  34. header("Location: /register.php");
  35. }
  36. ?>

Mogę prosić o pomoc bo się pogubiłem?
Spawnm
Ja też jak zobaczyłem twoje sphagetti.
Jakie błędy dostajesz?
Zrób wcięcia bo się czytać nie da.
VirG
Chodzi mi o np:

W nadawczej mam:
Kod
Odbiorca    Temat    Data    
test    Witaj!    16/10/2010 20:35    usuń
VirG    Ema    16/10/2010 20:39    usuń
VirG    :_    16/10/2010 20:42    usuń
test    lol    16/10/2010 20:42    usuń

Do odbiorczej nic nie dostałem ;/

jak widać w nadawczej jest mój nick a sam do siebie nie pisałem, ani to nie moje tematy, tyko je kolega pisał do mnie...

PS Jakie wcięcia?

Edit

pomoże mi ktoś?

Sądzę, że tu są błędy:

Kod
mysql_query("insert into wiadomosci values(NULL, '".$_POST["tresc"]."', ".$_SESSION["zalogowany"].", ".$_POST["do"].", 0, NOW(), '".$_POST["temat"]."', 0)");
mysql_query("insert into wiadomosci values(NULL, '".$_POST["tresc"]."', ".$_SESSION["zalogowany"].", ".$_POST["do"].", 0, NOW(), '".$_POST["temat"]."', 1)");

A dokładniej w tym:
".$_SESSION["zalogowany"]."

nie wyczytuje id zalogowanego co to napisał tylko czy jest zalogowany......

tu cały skrypt jest: http://webmade.org/porady/mechanizm-prywat...-wiadomosci.php

Pomoże ktoś?
Gabrielx
Np. takie wcięcia.
Kod
<?php

if ($a > $b)
{
  echo "True";
}
else
{
  echo "False";
}
VirG
już se poradziłem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.