Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Jak wziąć liczbę wywołanych kwerend od czasu załad. strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konrados
Witam,

Czy jest jakaś możliwość, by na samym końcu skryptu dowiedzieć się ile razy, od startu strony, była wywołana funkcja mysql_query ?

Nie używam żadnej bilbioteczki/klasy wspomagającej używanie mysql. Tylko czyste funk. mysql_ ... i tu drugie pytanie - znacie może jakąs taką prostą klasę? Bo pewnie gdybym takowej używał to nie było by problemu z pierwszym pytaniem.

edit:
Kurde, kiedyś pomagaliście, a ostatnio, na moje ostatnie 3 pytania na tym forum nikt nie chce odpowiedzieć sadsmiley02.gif

Nie zadaję pytań, na które odpowiedź zna google, więc o co chodzi?

sadsmiley02.gif sadsmiley02.gif sadsmiley02.gif
wookieb
Inna klasa? PDO
O profilowaniu mysql możnaby dużo pisać. Jeżeli chcesz to zrobić na poziomie aplikacji to nie ma bata i musisz zastąpić mysql_query inna funkcją pośredniczącą.

Cytat
Kurde, kiedyś pomagaliście, a ostatnio, na moje ostatnie 3 pytania na tym forum nikt nie chce odpowiedzieć

Nie zwracaj się tak pretensjonalnie, bo nikt obowiązku odpowiadanie nie ma.
Nh2003
Skoro nie korzystasz z żadnej biblioteki to po każdym wywołaniu mysql_query zwiększaj sobie jakąś tam zmienną o 1. Na końcu skryptu sobie to wyświetlisz i masz liczbę zapytań do bazy.
konrados
Dzięki Wam.

Ja oczywiście wiem, że nie macie obowiązku pomagać, dlatego wyraziłem jedynie smutek smile.gif

Co do PDO, to na 3 z serwerów z których korzystam, dwa nie mają go zainstalowanego (jedynie na trzecim, płatnym, jest). Dlatego myślałem raczej o małej klasie, którą sobie bym mógł kopiować gdzie będę chciał i korzystać. No i chodzi o coś dużo prostszego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.