Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam łącza internetowego
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
chfast
Witam.
Niedługo przeprowadzam się na wieś i dlatego już teraz zaczęłem rozglądać się jakimś łączem internetowym. Mam nadzieję, że znajdą się osoby, które wskarzą mi jakieś ciekawe oferty. Co mi jest potrzebne:
:arrow: Prędkość > 512kbps
:arrow: Myśle o serwerze na strony internetowe dla własnych potrzeb (jaka prędność potrzebuje?)
:arrow: Podział łącza na ok. 5 użytkowników (LAN)
Największy problem to chyba ta wiocha, bo narazie nie można tam nawet Neostrady podłączyć.
Chewolf
:arrow: DSL || (OR) jakiś internet z satelity :wink:
Neostrada i Sdi wystarczyła by , ale nie można jej dzielić po za lokal.
http://www.tp.pl/internet/
http://www.tp.pl/biznes/df/internet/dsl/
chfast
Narazie nie ma możliwości podłączenia łączy szerokopasnowych i nie wiadomo kiedy możliwość taka się pojawi.
Łącza satelitarne są zbyt drogie jak na takie kameralne potrzeby. Ceny narazie liczy się w tysiącach. Poza tym zazwyczaj są to łącza asymetryczne więc troche się nie nadają na serwer www.
mr_therion
Jak to już z wioskami, małymi miasteczka mi itp. bywa, problem podłączenia się do sieci bywa ogromny!!! Cóż, modem tylko pozostaje! Jeżeli na odbiór danych przez satelite nie masz kasay... innej perspektywy raczej nie ma.
( a jak jest coś o czym nie wiem to pewnie piekielnie drogie )
Hmm... a jak z wioski daleko do miasta jakiegoś większego, może radiówka?questionmark.gif?
Seth
Net prezez staelite wogole nie wchodzi w gre przypadku serwerow.
Ten rodzaj polaczenia polega na tym, ze nadal uzywamy modemu do wysylania rzadan o dane ale odbieramy je z duzo wieksza predkoscia przez satelite.

Czyli to co nam potrzebne to duza predkosc danych wyjsciowych, a nei wejsciowych jak to ma miejsce w polaczeniach satelitarnych.
chfast
Cytat
Ten rodzaj polaczenia polega na tym, ze nadal uzywamy modemu do wysylania rzadan o dane ale odbieramy je z duzo wieksza predkoscia przez satelite.

Czyli to co nam potrzebne to duza predkosc danych wyjsciowych, a nei wejsciowych jak to ma miejsce w polaczeniach satelitarnych.

Być może masz racje, ale jak np. NSS osiąga prędkość wysyłania 512 kbps?
Z radiowym też chyba się nie uda, ale jeszcze troche poszukam.
cineck
Mam kolesia mieszka w wiosce zabitej dechami biggrin.gif do miasta -" miasteczka" ma jakies 2-3 km , w miasteczklu mieszka 3-4 tys . ludzi i spokojnie maja na tej wsi łacze radiowe smile.gif Głowna antena stoi wlasnie w tym miescie smile.gif laugh.gif fakt ze maja na razie tylko 128kbps ale z tego co wiem mozna spokojnie to powiekszyc smile.gif a wiec jak widac , nawet na wioskach mozna sie łaczyc ze swiatem 8O biggrin.gif
Seth
Cytat
Być może masz racje, ale jak np. NSS osiąga prędkość wysyłania 512 kbps?

Hmm ciekawe czy ta prdkosc jest rzeczywiscie taka wysoka czy to tylko nominalna.

Tak czy inaczej ceny sa bardzo wysokie.
Chewolf
Cytat

Ale ostanio slyszałem o usłudze w której, dane są odbierane i przesyłane przez antenę satelitarną :wink:
P.s.
chfast
Jaka to wioska questionmark.gif, czy jest daleko od jakiegos miasta questionmark.gif Może wystarczy połaczenie radiowe tak jak pisze cineck.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.