Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam zbioru zadań dla programisty
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Ziem
Witam!
Moje pytanie brzmi: gdzie mogę znaleźć jakiś zbiór zadań, najlepiej dotyczących OOP?

Szukam stron, na których mógłbym znaleźć różnego rodzaju zadania. Nie chodzi mi o coś w stylu: "napisz skrypt forum". Dokładniej - poszukuję czegoś na wzór:
Zaimplementuj taką i taką relację klas (tutaj diagram UML czy coś analogicznego). Klasa JakaśKlasa zawiera takie i takie metody, które robią to i to, konstruktor ma robić to i tamto itp...

Za bardzo nie chce mi się zastanawiać nad tym "jak to ma wyglądać" tylko bardziej "jak to zaimplementować" - dlatego też szukam tego typu zadań.
Czy istnieją takie strony?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam, Ziem!
IceManSpy
A po co Ci takie zadanie, skoro nikt Ci go nie sprawdzi zgodnie z tymi diagramami? Wymyśl sobie jakiś problem, rozrysuj diagramy i zaimplementuj. Upieczesz 2 pieczenie na jednym ogniu smile.gif
Ziem
Doskonale o tym wiem, że nikt mi tego nie sprawdzi, ale będę miał pewien wzór, którego będę się musiał trzymać i o to mi chodzi. Z tymi dwiema pieczeniami jest mały problem, ja średnio potrafię projektować...
Grand93
To skoro nie potrafisz projektować, to jak stworzysz kod ?
Ziem
Czy ja napisałem, że nie potrafię blinksmiley.gif ?
Na początku chciałbym mieć coś, na czym mógłbym się wzorować, zobaczyć jak to wygląda.

Czy ktoś zna tego typu strony?

Mephistofeles
Zrób sobie coś na wzór Askeet (stary tutorial do symfony). Miłej zabawy przy projektowaniu tongue.gif.
Ziem
Dzięki za odpowiedź! Zobaczę o co z tym chodzi smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.