Ziem
11.11.2010, 13:18:12
Witam!
Moje pytanie brzmi: gdzie mogę znaleźć jakiś zbiór zadań, najlepiej dotyczących OOP?
Szukam stron, na których mógłbym znaleźć różnego rodzaju zadania. Nie chodzi mi o coś w stylu: "napisz skrypt forum". Dokładniej - poszukuję czegoś na wzór:
Zaimplementuj taką i taką relację klas (tutaj diagram UML czy coś analogicznego). Klasa JakaśKlasa zawiera takie i takie metody, które robią to i to, konstruktor ma robić to i tamto itp...
Za bardzo nie chce mi się zastanawiać nad tym "jak to ma wyglądać" tylko bardziej "jak to zaimplementować" - dlatego też szukam tego typu zadań.
Czy istnieją takie strony?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam, Ziem!
IceManSpy
11.11.2010, 13:20:47
A po co Ci takie zadanie, skoro nikt Ci go nie sprawdzi zgodnie z tymi diagramami? Wymyśl sobie jakiś problem, rozrysuj diagramy i zaimplementuj. Upieczesz 2 pieczenie na jednym ogniu
Ziem
11.11.2010, 14:04:19
Doskonale o tym wiem, że nikt mi tego nie sprawdzi, ale będę miał pewien wzór, którego będę się musiał trzymać i o to mi chodzi. Z tymi dwiema pieczeniami jest mały problem, ja średnio potrafię projektować...
Grand93
11.11.2010, 14:06:24
To skoro nie potrafisz projektować, to jak stworzysz kod ?
Ziem
11.11.2010, 14:19:50
Czy ja napisałem, że nie potrafię

?
Na początku chciałbym mieć coś, na czym mógłbym się wzorować, zobaczyć jak to wygląda.
Czy ktoś zna tego typu strony?
Mephistofeles
12.11.2010, 17:10:06
Zrób sobie coś na wzór Askeet (stary tutorial do symfony). Miłej zabawy przy projektowaniu

.
Ziem
13.11.2010, 14:58:28
Dzięki za odpowiedź! Zobaczę o co z tym chodzi

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.