Mam problem, z którym męczę się od dwóch dni. Chodzi o skrypt sklepu. Mam taki kod:
{ $id=(int)$_GET['id_zakupu']; if ($id !="") { $_SESSION["koszyk"][$id]["id"]=$dane["id"]; $_SESSION["koszyk"][$id]["towar"]=$dane["towar"]; $_SESSION["koszyk"][$id]["cena"]=$dane["cena"]; $_SESSION["koszyk"][$id]["opis"]=$dane["opis"]; $_SESSION["koszyk"][$id]["zdjecie"]=$dane["zdjecie"]; if ($sz=="") $_SESSION["koszyk"]["$id"]["ile"]++; else if ($sz>=1) $_SESSION["koszyk"]["$id"]["ile"]=$sz; } } echo "<table align='center' style='width:650px; border: 1px solid #dddddd;'> <tr><th colspan='6' style='border-bottom: 1px solid #dddddd;'>Koszyk z Twoimi zakupami | Kontynuuj <a href='index2.php?id=produkty'>zakupy</a></th> </tr><tr> <th width='10%'>Zdjecie</th> <th width='15%'>Nazwa</th> <th width='30%'>Opis produktu</th> <th width='10%'>Cena</th> <th width='25%'>Sztuk</th> <th width='10%'>Razem</th> </tr>"; foreach($_SESSION["koszyk"] as $indeks=>$kosz) { $id = $kosz['id']; echo "<td valign='top'> <form action=\"index2.php?id=koszyk&id_zakupu=$id\" method=\"post\" style=\"display:inline;\"> <div style=\"display:inline;\"> <input type=\"hidden\" name=\"id_zakupu\" value=\"$indeks\" /> <input type=\"text\" name=\"sz\" value=\"{$kosz['ile']}\"style=\"width:25px;\" /> <input type=\"submit\" value=\"zmień\" style=\"width:45px;\" /> </div></form> <form action=\"index2.php?id=koszyk&id_zakupu=$id\" method=\"post\" style=\"display:inline;\"> <div style=\"display:inline;\"> <input type=\"hidden\" name=\"id_zakupu\" value=\"$indeks\" /> <input type=\"hidden\" name=\"sz\" value=\"0\"style=\"width:25px;\" /> <input type=\"submit\" value=\"usuń\" style=\"width:45px;\" /> </div></form> </td>"; $lacznie +=$kosz['cena']*$kosz['ile']; } echo "<tr><td colspan=\"6\" align=\"right\" style='border-bottom: 1px solid #dddddd; border-top: 1px solid #dddddd;'> razem: <strong>"; echo number_format($lacznie,2,".","")."</strong> PLN</td></tr><tr><td colspan=\"6\" align=\"right\"><a href='user.php?id=zakupy'>Kup towary</a></td></tr>"; } }
Problem jest tego rodzaju: klikanie na usuń lub zmień nie działa bo $id nie jest ustalone i... no i właśnie nie wiem jak to zrobić i gdzie w TYM skrypcie. Var_dump pokazuje mi NULL, print_r[$_GET] pokazywał mi 0. Nie wiem co mam robić, jak rozwiązać ten niby błahy, ale problem. Będę BARDZO wdzięczny za pomoc. Andrzej