Mam dziwny problem z funkcją foreach.
Kod, o którym mowa:
foreach($wiersz as $wartosc) { } }
Kod html, który za pomocą powyższego otrzymuję wygląda tak:
Dodam, że tabela w bazie danych ma tyko trzy indeksy(id,artykul,dataartykulu).
Jak widać funkcja foreach wykonuje się dwukrotnie...
Nie wiem co z tym zrobić...
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
tolomei
Jeszcze chwilę pomyślałem, poczytałem i znalazłem mój błąd.
Niedopatrzenie było przy użyciu finckji mysql_fetch_array.
Wycinek z PHP Manual:
Cytat
array mysql_fetch_array ( resource $wynik [, int $ typ_wyniku ] )
Opcjonalny drugi argument result_type w funkcji mysql_fetch_array() jest stałą i może przyjmować następujące wartości: MYSQL_ASSOC, MYSQL_NUM i MYSQL_BOTH. Tę funkcjonalność dodano w PHP 3.0.7. Wartością domyślną jest MYSQL_BOTH.
Używając MYSQL_BOTH otrzymasz tablicę indeksowaną zarówno asocjacyjnie jak i numerycznie. MYSQL_ASSOC dostarczy tablicy indeksowanej tylko asocjacyjnie (jak w mysql_fetch_assoc()), natomiast MYSQL_NUM indeksowanej tylko numerycznie (jak w mysql_fetch_row()).
Opcjonalny drugi argument result_type w funkcji mysql_fetch_array() jest stałą i może przyjmować następujące wartości: MYSQL_ASSOC, MYSQL_NUM i MYSQL_BOTH. Tę funkcjonalność dodano w PHP 3.0.7. Wartością domyślną jest MYSQL_BOTH.
Używając MYSQL_BOTH otrzymasz tablicę indeksowaną zarówno asocjacyjnie jak i numerycznie. MYSQL_ASSOC dostarczy tablicy indeksowanej tylko asocjacyjnie (jak w mysql_fetch_assoc()), natomiast MYSQL_NUM indeksowanej tylko numerycznie (jak w mysql_fetch_row()).
To oznacza, że gdy nie użyjemy drugiego argumentu funkcji to tablica zwracana przez funkcję będzie miała dwie komórki.
Trochę głupio, że sam sobie odpowiadam, więc już się tłumaczę.
Post z problemem napisałem po 1,5 godziny ciężkiego dociekania. Gdy tylko go opublikowałem - kontynuowałem szukanie i znalazłem

Usunąć postu nie mogłem, więc oto moja odpowiedź. Może komuś się przyda, gdy będzie miał podobny problem.
Pozdrawiam, dzięuję i przepraszam !

tolomei