Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]"lekki" edytorek html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
northwest
Witam serdecznie,
znacie może jakieś "lekkie" edytorki wiswig (darmowe, do celów komercyjnych)? szukam czegoś, co generuje w miarę możliwości czysty kod html... Aktualnie używam tinymce, ale z nim nie jest najlepiej :/

Pozdrawiam,
Northwest

rocktech.pl
Hej.

Myślę, że problem jest z configiem TinyMCE a nie jego działaniem. Powiedz co rozumiesz przez czysty kod (zapewne chodzi ci o nadmierną ilość <p></p>, <span class="text-decoration:underline;"></span> zamiast <em> i tego typu kwiatki). To wszystko da się wyeliminować.

Pokaż config i podaj wersję z doświadczenia wiem że wina leży po stronie wprowadzającego i konfiguracji a nie edytora.
grzeee
tego próbowałeś :http://ckeditor.com/
Ważne żeby mieć jak najświeższą wersje to kupę czasu używałem tiny ale nie aktualizowałem.
Przy odpowiednim używaniu CKeditor to kod powinien być czysty.
nekomata
Może Nvu?Ja go kiedyś używałem ale czasem "czary" się działy...(z mojej winy oczywiście bo z HTML zaczynałem i mi się eksperymentować zawsze chciało co kończyło się failem)
northwest
dokładnie o to;)

Mam standardowy konfig:
  1. <script language="javascript" type="text/javascript" src="../../lib/tiny_mce/tiny_mce_gzip.js"></script>
  2. <script type="text/javascript">
  3. tinyMCE_GZ.init({
  4. plugins : 'style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,insertdatetime,pr
    eview,media,'
    +
  5. 'searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visu
    alchars,nonbreaking'
    ,
  6. themes : 'simple,advanced',
  7. languages : 'en',
  8. disk_cache : true,
  9. debug : false
  10. });
  11. </script>
  12. <script type="text/javascript">
  13. tinyMCE.init({
  14. mode : "textareas",
  15. theme : "advanced",
  16. plugins : "safari,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,ies
    pell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,contextmenu,pa
    ste,directionality,noneditable,visualchars,nonbreaking,template"
    ,
  17. theme_advanced_buttons1 : "bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyrigh
    t,justifyfull,formatselect,fontselect,fontsizeselect"
    ,
  18. theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,out
    dent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,image,cleanup,preview,|,forecolor,backc
    olor"
    ,
  19. theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,media,a
    dvhr,|,print"
    ,
  20. theme_advanced_toolbar_location : "top",
  21. theme_advanced_toolbar_align : "left",
  22. theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
  23. theme_advanced_resizing : true,
  24. content_css : "../../css/content.css",
  25. template_external_list_url : "../../lists/template_list.js",
  26. external_link_list_url : "../../lists/link_list.js",
  27. external_image_list_url : "../../lists/image_list.js",
  28. media_external_list_url : "../../lists/media_list.js"
  29. });
  30. </script>
Fifi209
Cytat(nekomata @ 19.11.2010, 10:39:15 ) *
Może Nvu?Ja go kiedyś używałem ale czasem "czary" się działy...(z mojej winy oczywiście bo z HTML zaczynałem i mi się eksperymentować zawsze chciało co kończyło się failem)

Jakbyś przeczytał jego post, wiedziałbyś że chodzi o edytor na stronę a nie aplikację windowsową.
user767
http://cstruter.com/blog/45
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.