mam problem a mianowicie
potrzebuje pobrać z bazy danych wartości do formularza a konkretnie do pola <select>
tabela "cennik" a dane z pola "tygodni"
następnie jeśli ktoś wybierze coś z pola <select> to przy pomocy "onchange="this.form.submit()" wróci na tą samą stronę z formularzem i chciałbym metodą "POST BACK" tak mi się wydaje, aby wartość jaką wybrał z pola <select> była już przypisana do tegoż pola.
wcześniej rozwiązałem ten problem sprawdzając co wybrał użytkownik i na podstawie value wyświetlałem okno (było to bez pobierania danych z MySQL)<select>
$tygodni= $_POST['tygodni']; if ($tygodni ==0) { echo '<select onchange="this.form.submit()" id="tygodni" name="tygodni"><option selected value=0>0</option><option value=1>1</option><option value=2>2</option><option value=3>3</option><option value=4>4</option></select>'; } elseif ($tygodni ==1){ echo '<select onchange="this.form.submit()" id="tygodni" name="tygodni"><option value=0>0</option><option selected value=1>1</option><option value=2>2</option><option value=3>3</option><option value=4>4</option></select>'; } elseif ($tygodni ==2){ echo '<select onchange="this.form.submit()" id="tygodni" name="tygodni"><option value=0>0</option><option value=1>1</option><option selected value=2>2</option><option value=3>3</option><option value=4>4</option></select>'; } elseif ($tygodni ==3){ echo '<select onchange="this.form.submit()" id="tygodni" name="tygodni"><option value=0>0</option><option value=1>1</option><option value=2>2</option><option selected value=3>3</option><option value=4>4</option></select>'; } elseif ($tygodni ==4){ echo '<select onchange="this.form.submit()" id="tygodni" name="tygodni"><option value=0>0</option><option value=1>1</option><option value=2>2</option><option value=3>3</option><option selected value=4>4</option></select>'; } } else{ echo '<select onchange="this.form.submit()" id="tygodni" name="tygodni"><option selected value=0>0</option><option value=1>1</option><option value=2>2</option><option value=3>3</option><option value=4>4</option></select>'; };
wartość "value" i to co jest wyświetlane urzytkownikowi nie zawsze jest takie same

np dla "5" wyświetlane jest <option selected value=4.5>5</option>
proszę o porady.
Pozdrawiam