mam taki formularz http://jquery.2bd.pl/ całość opiera się na Ajaxie - mój problem polega na tym, że kiedy wpiszę jakieś dane w formularzu on wywala błąd, że nie może połączyć się z serwerem. Wie ktoś co jest nie tak?
Kod:
<html> <head> <title>Formularz ajaksowy</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <script type="text/javascript" src="jquery.js"> </script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('button').click(function() { alert('Jest to testowa strona, słóżąca mi do nauki korzystania z biblioteki jQuery oraz języka JavaScript')}); $('button').click(function() { alert('Odwiedziłeś już stronę główną - 2bd.pl?? Jeżeli nie to zrób to natychmiast :)')}); }); </script> <style> body, html { font: 14px Arial; } .stopka { font: 10px Arial; } </style> <script type="text/javascript"> $(function() { $(document).ajaxError(function() { alert('Nie można wysłać danych lub błąd serwera!'); }); $('.formularz').submit(function() { var $this = $(this); $('.blad, .komunikat').remove(); if ($this.find('input[name=imie]').val() && $this.find('textarea').val()) { $this.find('input[name=imie], textarea').val(''); $('<p class="komunikat"> Wszystko ok! Formularz wysłany:) </p>' + $(dane).filter('#odp').text() + '</p>') .css('background-color', 'yellow') .insertBefore($this) .fadeOut(3000, function() { $(this).remove(); }); }); } else { $('<p class="blad">Wypełnij wszystkie pola!</p>') .css('color', 'red') .insertBefore($this); } return false; }); }); </script> </head> <body> <div align="center"> Chcesz się dowiedzieć więcej na temat tej stronie? <button>Kliknij</button><br /><br /> <h1>Formularz kontaktowy</h1> <form action="index.html"method="post" class="formularz"> <p>Imię: <input type="text" name="imie" size="20" /></p> <p>Treść: <textarea cols="40" rows="5" name="tresc"></textarea></p> <p><input type="submit" value="Wyślij" /></p> </form> <br /><br /> <div class="stopka">© by author name</div> </div> </div> </body> </html>
Na moim komputerze działa tak jak powinno...