Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]ScreenShot danej strony www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szymciosek
Mój problem polega na tym, że chciałbym za pomocą php (tak myślę, że się da) stworzyć plik png, który będzie miał zawartość danej strony, zrzut ekranu.
Np uruchamiam sobie taki pliczek, który zrobi shota www.wp.pl, po czym umieści go na serwerze w danym katalogu.
Dodam, że php które mam na serwerze to "PHP Version 5.2.14".

Jeśli nie php, to proszę przynajmniej o jakąś podpowiedź jak to zrobić, chciałem to wykorzystać w pewnym projekcie, szukam już tego od kilku dobrych godzin nonstop, ale skończyły mi się już pomysły.
Z góry dziękuję za pomoc winksmiley.jpg
Mephistofeles
Chwila szukania i mam takie coś - http://code.google.com/p/wkhtmltopdf/
Szymciosek
Tylko albo mi się zdaję, albo nie wiem, ale chciałbym plik php, który wrzucam na serwer i uruchamiając go za pomocą www.szymciosek.pl/screen.php tworzy mi sie w tym samym katalogu screenshot strony, która jest podana w tym pliku php. Da się tak tym co podałeś ? Bo nie wiem do końca... to jest plik exe.
Crozin
To napisz cały silnik, który przetworzy kod HTML, CSS i ewentualnie JS w render całej strony - innymi słowy: napisz takiego Gecko albo WebKita. Jest to oczywiście do zrobienia w PHP, ale...
Szymciosek
...ale pewnie nikt tego nie zrobił ? Albo jak już zrobił to nie dla publiki...
a ten skrypt tutaj ? http://forums.digitalpoint.com/showthread....1760&page=2 ostatni post. Z tego co wiem to działa niestety na php od 5.2.2, ale może jest możliwość napisania do admina o wgranie nowego php ?
Crozin
Zauważyłeś, że to korzysta z InternetExplorera, który musi być zainstalowany na serwerze.
Szymciosek
Czyli jednym słowem BRAK czegoś takiego do użytku publicznego działającego po stronie serwera tak jakbym chciał ?
No nic, dziękuję za poświęcony czas winksmiley.jpg
Mephistofeles
Tak, nikt tego nie zrobił, bo nikt chyba nie jest na tyle głupi, żeby pisać w PHP własny renderer HTMLa, kiedy są dostępne znakomite WebKit czy Gecko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.