Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] [Apache] Błąd podczas operacji na dużym pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
motorolka24
Witam. Wykonuję operację z przetwarzaniem dużego pliku. Początkowo wyskakiwał mi taki błąd Fatal error: Allowed memory size of 41943040 bytes exhausted (tried to allocate 64 bytes) in... zmieniłem w php.ini ustawienia na:
max_input_time = 3600
memory_limit = 2048M

Operacja przetwarzania dochodzi teraz do dalszego etapu ale po pewnym momencie wyskakuje błąd windowsa: Wystąpił problem z aplikacją Apache HTTP Servcer i zostanie ona zamknięta. Dodam że pracuje z wykorzystaniem XAMPP. Czy ktoś wie może o co chodzi? Co zrobić żeby operacja przetwarzania nie została przerwana?
kulczycki
Cytat
Operacja przetwarzania dochodzi teraz do dalszego etapu ale po pewnym momencie wyskakuje błąd windowsa: Wystąpił problem z aplikacją Apache HTTP Servcer i zostanie ona zamknięta. Dodam że pracuje z wykorzystaniem XAMPP. Czy ktoś wie może o co chodzi? Co zrobić żeby operacja przetwarzania nie została przerwana?
.

Wygląda na to że apache po prostu nie wyrabia. Możesz powiedzieć o jaką operację Ci chodzi ?
motorolka24
odczyt pliku excela -> odpowiednie przerobienie danych -> zapis do nowego pliku excela. Dodam ze liczba wierszy odczytywanego pliku to około 10tys a zapisywanego około miliona smile.gif
kulczycki
spróbuj funkcje flush wykorzystać do pętli. Ja miałem podobnym problem do twojego tylko że sniffowałem dane i też się wysypywało. Flush pomogło winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.