1. Formatka w której prosi o decyzję czy usunąć:
<? require("config.php"); include("conf/config_main_options.php"); include("conf/config_cat.php"); include("ads_add_form.php"); include("db_connect.php"); connect_to_db(); $idnum=$row['idnum']; $id_get=$_GET['idnum']; $idnum = $rek[0]; $title = $rek[11]; $passw = $rek[23]; } if($passw === $_POST['passw']){ echo ' <form action="delete_ads.php" method="post" name="edycja"> <input type="hidden" name="idnum" value="'.$idnum.'"> <TABLE BORDER=0 WIDTH=750 bgcolor=#FFFFFF cellspacing=1 cellpadding=1> <tr> <td colspan=2 width=700 bgcolor=#EBEBEB><center> <font FACE=ARIAL COLOR=990033 size=3><b>Uwaga!</b></font><br> <font FACE=ARIAL COLOR=000000 size=2>To jest ostatni etap usuwania ogłoszenia.<br> Jesteś pewny, że chcesz usunąć ogłoszenie: <font FACE=ARIAL COLOR=990033 size=2><b>'.$title.'</b></font> które ma ID: <font FACE=ARIAL COLOR=990033 size=2><b>#'.$idnum.'</b> </font>? </font><br><br> <p align="center"> <input type="submit" value="Tak!" class=formst STYLE="FONT-WEIGHT: bold; width: 150px;"> <input type="button" name="backButton" id="backButton" value="Nie" onclick="java script:history.go(-2)" class=formst STYLE="FONT-WEIGHT: bold; width: 150px;"></p><br> </form> </center> </td> </tr> </table> '; }else echo ' <br> <font FACE="ARIAL" COLOR="#c90000" size="3"><b>Podałeś złe hasło</b></font><br> <font FACE="ARIAL" COLOR="#000000" size="2">Kliknij <a href="java script:history.back()"><b> wstecz </b></a> i podaj poprawne hasło dla ogłoszenia.</font><br> <font FACE="ARIAL" COLOR="#c90000" size="1"><b>Jesli napotkales jakies problemy prosimy o <a href="contact.php"> kontakt</a> z administratorem.</b></font><br> '; ?>
2. Formatka wykonująca kod usunięcia rekordu z podanym id
<? include("conf/config_main_options.php"); $id = $_POST['idnum']; if($_POST['submit']) { if($zap) echo " <div id=content> <table width=750 bgcolor=#FFFFFF border=0 cellspacing=0 cellpadding=0> <TR> <td width=750> <center> <br> <p><b><font FACE=ARIAL COLOR=#aa0000 size=-1> <META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='3; URL=index.php'> Ogłoszenie usunięte. </font> </b> </center><p> </td></TR> </table> </div> "; } ?>
problem mam w tej formatce która kasuje ogłoszenie. Na pewno błąd jest tutaj:
if($_POST['submit']) { if($zap) echo " <div id=content> <table width=750 bgcolor=#FFFFFF border=0 cellspacing=0 cellpadding=0> <TR> <td width=750> <center> <br> <p><b><font FACE=ARIAL COLOR=#aa0000 size=-1> <META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='3; URL=index.php'> Ogłoszenie usunięte. </font> </b> </center><p> </td></TR> </table> </div> "; }
chodzi mi o to, żeby po potwierdzeniu kliknięcia "tak" kasowało rekord i wyskoczyła informacja, że ogłoszenie usunięte dlatego dałem zapytanie if, nakierujcie mnie jak powinno wyglądać to zapytanie. Z góry wielkie dzięki.