Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] [cURL] Blokada cURL'a z serwera, po stronie serwera docelowego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Grze_chu
Witam!

Napisałem sobie skrypcik (w pewnym sensie alternatywny klient do pewnej strony), który pobiera dane (JSON) z innego serwera... kod z cURL'em:

1. $curl = curl_init();
  2.  
  3. curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, 'Jakiś tam URL');
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, 'Jakiś tam UA');
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  6.  
  7. $code = curl_exec($curl);
  8. curl_close($curl);

Kod nie jest skomplikowany, i działa. Wiadomo, wszystko obrabia jakaś tam klasa... Na moim serwerze (localhost) poprawnie pobiera i obsługuje wszystkie dane w znośnym czasie... ale sprawa zmienia się, gdy kod znajduje się na serwerze NetArt (nazwa.pl). Wygląda na to, że administrator (serwera docelowego), zablokował zapytania z serwera NetArt (lub/i podobnych, nie mam możliwości sprawdzić) i te osiągają timeout...

Czy to jest kwestia jakiegoś nagłówka wysyłanego przez nazwa.pl który rozróżnia że strona docelowa ma doczynienia z serwerem publicznym? Da się takie cudo "ominąć"? A może mój tok myślenia jest błędny? biggrin.gif

Pozdrawiam!
CuteOne
przed tym kodem wstaw set_time_limit(0); i zobacz czy będzie działało
Grze_chu
Funkcja jest już w kodzie, bo inaczej wykonywał by się max 30 sekund (domyślnie).

Skrypt działa na zasadzie "push" i jest stale podpięty (ajax) pod serwer docelowy, czeka tylko aż coś mu zwróci, potem ponawia itd.
Taka uboga wersja WebSockets.. chętnie bym je zastosował, gdyby serwer docelowy (a właściwie programista który tamto stworzył) działał na socketach...
Hekko
Wyślij zgłoszenie do administratora serwera docelowego, może faktycznie blokada.
Grze_chu
No i właśnie w tym momencie wychodzi kolejny problem: administrator serwera docelowego, nie może wiedzieć o tym że posiadam takie coś... nie jest to bot, czy inny spamer, a poprostu klient dodający pewne nowe funkcjonalności, ale i tak inżynieria odwrócona jest zakazana...

Widzę że problem jest już nie do obejścia, i jedynym wyjściem z sytuacji jest inny serwer...

Lekki OT, bo nie chcę zakładać nowego tematu, a po części jest odpowiedzią na istniejący:

Czy możecie polecić jakieś dobre konta shell'owe płatne SMS'em ?
webdice
Cytat(Grze_chu @ 13.01.2011, 14:54:47 ) *
(...) administrator serwera docelowego, nie może wiedzieć o tym że posiadam takie coś (...)

Nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.