Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Sposób na massową korespondencje.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamioool
Witam, poszukuje sposobu na szybkie rozesłanie dużej ilości maili. Od razu wyprostuje że nie chce rozsyłać spamu. Przez lata mojej "działalności" w internecie uzbierała mi się dość spora liczba adresów e-mail (około 5-6 tysięcy). Teraz chciał bym powiadomić swoich subskrybentów o reaktywacji projektu. Zapisałem je wszystkie do pliku tekstowego w formacie:

Cytat
...
mail@mail.pl
mail1@mail.pl
mail2@mail.pl
...

Teraz szukam skutecznego sposobu na poinformowanie wszystkich. Próbowałem korzystać z programów które wykorzystują server SMTP lecz niestety nie udało znaleźć mi się sposobu na ominiecie ograniczeń, (40 maili na sekundę/200 na godzinę - jakoś tak). Dlatego mam pytanie.

Czy korzystając z funkcji mail mogę rozwiązać ten problem? Czy możecie mnie jakoś nakierować? Podać jakieś przykłady, działające skrypty?

Czekam na szybką odpowiedź, pozdrawiam.
czachor
SMTP przez phpmailer / swiftmailer, konto na home.pl / vipserv.org / gdzieś indziej, usleep(250) po wysłaniu jednego maila (dla przetrawienia przez serwer smtp, przy całym pakiecie bez przerw miałem problemy) i wysyłka szła bez problemu do kilku tysięcy subskrybentów. Trzeba zapytać u dostawcy serwera o ograniczenia czasowe (na home.pl jakieś były), ale to tylko kwestia prostego dostosowania skryptu. Na home.pl nie robili problemów.
kamioool
Owszem, ta potrzeba jest jednorazowa, dlatego też nie mam zamiaru inwestować w to pieniędzy - czy są jakieś darmowe sposoby?
mieszkos
ja to proponuje po kazdym mailu przecinek i wrzuic je w zwykły mail() ;p
kamioool
Refresh! Important!

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.