Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Błąd po próbie logowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
van_bombel
Witam!

Otóż mam takie pytanie, stworzyłem stronkę w php. Po wpisaniu danych logowania otrzymuje następujący błąd:

Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (28000/1045): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 26

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 29

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 56

Warning: DB::Query() [db.query]: Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 59

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php:60 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php(73): DB->Query('CALL GetAccount...') #1 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\AuctionService.php(37): DB->GetRow('CALL GetAccount...') #2 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\AuctionService.php(14): AuctionService->GetAccountByName('root') #3 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\index.php(13): AuctionService->Login('root', 'test') #4 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 60

Co może być nie tak? Całość stoi na xampie. Szukałem odp w internecie ale niestety nie mam już pomysłów. Proszę o pomoc.
Hekko
Cytat(van_bombel @ 25.01.2011, 12:50:34 ) *
Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (28000/1045): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 26

Złe dane do logowania, wpisałeś na pewno poprawny login/hasło ?
van_bombel
login i hasło napewno dobre. nie mam pomysłu co dalej
Daiquiri
Login i hasło do bazy, a nie do zalogowania się na stronie.
van_bombel
Też wporządku.

mogę ewentualnie wrzucić kod poszczególnych plików, być może coś przeoczyłem.

Czy byłby może ktoś chętny do pomocy mi? Być może rzeczywiście źle ustawiłem hasło ale już się pogubiłem w tym całkowice. Proszę o pomoc.
Daiquiri
Sprawdź/zmień hasło (lub dodaj nowego) użytkownika, który jest przypisany do Twojej bazy i dodaj te dane przy połączeniu.
van_bombel
rozumiem że zmienić to w pliku DB.php, na któr ywskazuje błąd tak?
Daiquiri
Jak tworzyłeś nową bazę to powinieneś przydzielić do niej użytkownika. I właśnie ten login i hasło powinieneś podać przy połączeniu w (bodajże) pliku DB.php
van_bombel
Zrobiłem tak jak mówiłeś. Niestety Mam teraz okienko logowania, a po wpisaniu danych wyskakuje ono na nowo. Co bym nie wpisywał efakt ten sam.
Daiquiri
Napisz konkretnie na czym stanęło. Co zrobiłeś, co nie działa i jakie masz błędy.
van_bombel
już wszystko ok smile.gif temat do zamknięcia smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.