Mam do was prośbę - chcę wrzucić do klasy wszystkie ważniejsze odwołania do MySQL'a ale mam problem z samą funkcją połączenia się z bazą danych. Nie mogę coś napisać tego. O ile sama funkcja działa o tyle w klasie już coś nie chce. Możecie mi z tym pomóc ? Będę bardzo wdzięczny

<?php class BazaMySQL { // Konstruktor function BazaMySQL() { $this->DB_Connect('Nazwa_bazy'); // Nie chce się odwołać do funkcji :( } } // Chciałem dodać rozszerzenie do klasy - jako funkcję używaną tylko przez klasę - niestety nie działa :( class BazaMain extends BazaMySQL { protected $HostAddr = '127.0.0.1'; protected $UserName = 'baza_admin'; protected $UserPassword = 'baza_password'; protected $UserDefaultDataBase = 'Nazwa_bazy'; protected $MYSQL_ERRNO = ''; protected $MYSQL_ERROR = ''; public function DB_Connect($DataBaseName) { if(!$link_id) { $MYSQL_ERRNO = 0; $MYSQL_ERROR = "Connection failed to the host $HostAddr."; return 0; { return 0; { return 0; }else return $link_id; } } ?>
Ogólnie to chciałem aby stworzyć bezpieczne logowanie się do serwera mysql i tak aby nikt niepowołany nie mógł wywołać z zewnątrz klasy funkcji DB_Connect - niestety moje starania na nic się nie zdały pomimo iż rozszerzenie klasy jest napisane poprawnie (no może jakiś błąd w deklaracji funkcji w rozszerzeniu klasy)
Ewentualnie jeżeli możecie mi doradzić jak co zmienić aby było bezpieczniejsze i co źle robię w tym przykładzie