Witam wszystkich, mam pytanko (jak zwykle) zrobiłem sobie coś w rodzaju bazy emaili klientów i mam jch już 1000 . Ten programik służy mi do wysyłania zapytania ofertowego o zgodę na przesłanie oferty. Działa to tak w bazie mam tabele baza_email oraz tabele wiadoomosc email. Wszystko działa po przez formularz wpisuje email program weryfikuje czy już taki email istnieje jeśli nie to dopisuje do bazy i odrazu wysyła emaila do klienta z zapytaniem pobranym z bazy.
Moj następny pomysł to czy da się to tak jeszcze zrobić że za jakiś czas chcę znowu wysłać zapytanie ofertowe swojej firmy lub powiedzmy na zlecenie kogoś i w tabeli będę miał inną treść wiadomości w formularzu wybieram sobie którą wiadomość wysłać zaznaczam do wszystkich klientów i program sam po kolei zacznie wysyłać wiadomość automatycznie i od razu wyświetlać potwierdzenie "wiadomość wysłana do ..... prawidłowo"
Program został zbudowany w celach marketingowych a nie zaśmiecania skrzynek Klientów.
Jeśli się da to tak przerobić to może ktoś mi podsunie jakiś pomysł co i jak albo od czego zacząć. Dopiszę że jestem grafikiem ale coś tam sobie dłubie w php i mysql i się ucze.
Pozdrawiam
Jeśli chce ktoś zobaczyć jak to działa to proszę wpisać swój adres email
http://pomier1.mserwis.pl/bazaemail/index.php
program jeszcze nie ma oprawy graficznej, powstał wczoraj wieczorem i nie zdążyłem go jeszcze oprawić.