Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Walidacja W3C, problem z ampersandem
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
DJ1910
Witam.

Dany kawałek kodu strony
Kod
                    <%
                    String skin = ParamController.getParamValue("r,main,skin", request);
                    %>
                   <ajax:htmlContent  baseUrl="<%="/htmlresp?app=Pekao2&pname=HomePageTabs&time="+new Date().getTime()+"&r,main,folderId="+folderId+"&r,main,tab="+Long.toString(currentSection)+"&r,main,skin="+skin%>" source="<%="hpTab" + currentSection %>" target="hpBody" parameters="" preFunction="<%="showTabAsSelected"+Long.toString(currentSection)%>" postFunction="processTabs"/>

powoduje taki oto bląd W3C:

# Error Line 975, Column 42: general entity "time" not defined and no default entity
…tmlresp?app=Pekao2&pname=HomePageTabs&time=1297932328529&r,main,folderId=74&r,…
This is usually a cascading error caused by a an undefined entity reference or use of an unencoded ampersand (&) in an URL or body text. See the previous message for further details.

Wiem, że chodzi o ampersandy. Użycie &amp; powoduje brak błędu, ale wysypanie się działania strony. To samo używając %26 zamiast &.

Jakieś pomysly, jak to naprawić ?

pozdro
erix
Cytat
Wiem, że chodzi o ampersandy. Użycie &amp; powoduje brak błędu, ale wysypanie się działania strony.

A może powiesz chociaż, pod jakim względem wysypuje?
m4dmike
Cytat(erix @ 17.02.2011, 16:55:36 ) *
A może powiesz chociaż, pod jakim względem wysypuje?

Witam, mam podobny problem. Zamieniłem w kodzie "&" na "&amp;" oto błąd:

"Parse error: syntax error, unexpected ';' in..."

Jak w takim razie zamienić ampersand'y na znaki "&amp;" tak aby nie występowały błędy parsowania?
nospor
@m4dmike to co ty masz to jest parse error php nie mający nic wspólnego z tematem tu założonym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.