Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Jak zaindeksować tabele po słowach?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
m4dmike
W jaki sposób podzielić nazwy plików na słowa,
z każdego słowa zrobić wiersz, gdzie pierwsza kolumna to słowo, druga to ID utworu i
tabele zaindeksować po słowach?
hyhyhy
Explode po jakims znaku rozdziejalacym, np 04_LadyGaga_Pokerface -> explode ("_", $nazwa), o ile o to chodzi?

A jak ma dokładniej wyglądać ta tabela? bo nie zrozumiałem do końca
Cytat
z każdego słowa zrobić wiersz, gdzie pierwsza kolumna to słowo,
smile.gif
m4dmike
Cytat(hyhyhy @ 25.02.2011, 17:57:14 ) *
Explode po jakims znaku rozdziejalacym, np 04_LadyGaga_Pokerface -> explode ("_", $nazwa), o ile o to chodzi?

A jak ma dokładniej wyglądać ta tabela? bo nie zrozumiałem do końca smile.gif

jak mozesz to zobacz ten temat
Daiquiri
Cytat(m4dmike @ 25.02.2011, 16:57:23 ) *
W jaki sposób podzielić nazwy plików na słowa,
z każdego słowa zrobić wiersz, gdzie pierwsza kolumna to słowo, druga to ID utworu i
tabele zaindeksować po słowach?
A jak wygląda przykładowa nazwa pliku?
m4dmike
w planach mam do zrobienia baze danych plikow, tak jak w podanym wyzej przeze mnie temacie, tych plikow jest bardzo duzo, maja rozna konstrukcje nazw,
powiedzmy, ze przykladowo jest to:
autor_utwór.txt
Daiquiri
Nie piszesz jednak skąd chcesz pobierać ID utworu. W czym masz konkretnie problem w takim układzie?
hyhyhy
nawiazując do tematu z linku:
jeśli chcesz dzielić na słowa, musisz jakoś ustandaryzować nazwy, powiedzmy imie_nazwisko_tytul.txt, zebys mogl je explodowac po okreslonym znaku,

jesli kazdy jest inny, to zrob wyszukiwanie ogolne, user wpisuje np. różewicz, a skrypt szuka po tabeli wszyskich rekordów z słowem "%różewicz%" w polu nazwa, przy czym % to dowolny znak, a w bazie miej tabele wiersze z polami ID i nazwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.