Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF][ZendFramework] ZF + Doctrina: Dziwny błąd
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
tejek
Witam,

Pobieram dane do Panelu administracyjnego poprzez Doctrine kod poniżej. Poniższy kod działa na dwóch serwerach jednak ostatnio kupiełm 3 od innej firmy i okazało się że poniższy kod wyrzuca mi błąd dokładnie taki jak poniżej. Napisałem do administartora maila (jak proponował komunikat), jednak troche to zajmnie zanim mi odpiszą, a mi zależy na czasie i dlatego tu napisałem. Jeśli ktoś już spotkał się z taka sytuacją porsze o pomoc. A dodam jeszcze że ostatnia linijka podanego kodu jest winna za tą całą sytuacje.

Proszę o odpowiedz.

Pozdrawiam
Tejek

Kod pobierania danych
  1. $pager = new Doctrine_Pager(
  2. $q = Doctrine_Query::create()
  3. ->select('u.id_sites, u.url, u.title, u.meta_keywords, u.meta_description, u.body')
  4. ->from('Site u')
  5. ->orderBy(sprintf('u.%s %s', $sidx, $sord)),
  6. $currentPage,
  7. $resultsPerPage
  8. );
  9.  
  10. // execute query
  11. $pagers = $pager->execute(array(), Doctrine_Core::HYDRATE_ARRAY);

Treść bładu (winowajcą jest ostatnia linijka powyższego kodu):
  1. 500 Internal Server Error
  2.  
  3. Internal Server Error
  4. The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
  5.  
  6. Please contact the server administrator, admin@vel.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
  7.  
  8. More information about this error may be available in the server error log.

Nikt nie miał podobnego problemu?
murwazy
w mojej ocenie babol jest raczej w htaccesie
Crozin
Serwer / ZF jest zapewne skonfigurowany tak, by w momencie gdy PHP wywali jakiś błąd (a Doctrine pewnie jakiś błąd wywala) wyświetlana była strona błędu 500. Zobacz w logach, tam powinna być konkretna treść błędu zapisana.
tejek
Moj plik .htaccess wyglada nastęująco:

1. RewriteEngine On
  2. RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domena\.vel\.pl$ [NC]
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/public/
  4. RewriteRule ^(.*)$ /public/$1 [L]

i wydaje mi sie ze kod jest ok, jednak prosiłbym o sprawdzenie czy wszystko jest ok, bo mowiac szczerze srednio znam sie na plikach konfiguracyjnych Apache .htaccess

Struktura folderow z zend:

powyższy kod jest wlasnie z zaznaczonego pliku .htaccess

Prosze o pomoc bo nie mam pojecia co moze byc nie tak ;/
xfermi
Witaj,

Pierwsze co to polecam mały tescik. Plik .htaccess powinnien być w katalogu gdzie masz umieszczony plik index.php lub inny plik php który inicjuje całą aplikację. Standardowo to index.php.

Polecam przeniesienie pliku .htaccess do katalogu public (sugeruje się że to jest katalog ustawiony jako DocumentRoot w apachu [virtualhoscie]) i sprawdz czy działa.

Drugie to prosiłbym o wysłanie mi samego szkieletu (bez controllerów etc) dotyczącego Doctrine + ZF ponieważ jestem trochu lejba i mi to nie wychodzi.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.