Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Połaczenie wszytskch plikó w całość przed umieszczeniem na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
anka_skakanka
Witam,
Pytanie z innej beczki .. narazie mam 3 foldery z plikami
1. cms_admin /index.php
2. elita /index.php
3. okazje_rab /index.php

Całość dotyczy jednego projektu. w Elita : index .php to jest główna strona, w nawigacji u góry jest :strona główna, o nas, kontakt, okazje rabatowe. Klikanie w każdy z 3pierwszych linków sprawia, że są one ładowane w divie środkowy ... Natomiast Okazje rabatowe powinno przekierowac na ładowaną od zera inną stronę .. tak jak w przypadku http://www.labell.pl/ - kliknięcie w sklep inna strona.... moje pytanie odnośnie tego że skoro ja mam w każdym z folderów index.php... jak to musze pozmieniac nazwy żeby potem działało?
i jeszcze jedna sprawa .. rozumiem że cms_admin powinien być wewnątrz folderu elita ? czy na zew...
wybaczcie za pytania ale zawsze wykonywałam projekt gdzie nie musiałąm sie takimi rzeczami przejmowac , bo strona nie była umieszczana na serwerze..
Ps mam nadzieję że mój problem jest dobrze opisany ... w razie czego proszę mnie nakierować.. Z góry dziękuję za odp smile.gif
Fifi209
Cytat(anka_skakanka @ 18.03.2011, 15:33:44 ) *
moje pytanie odnośnie tego że skoro ja mam w każdym z folderów index.php... jak to musze pozmieniac nazwy żeby potem działało?

Nie. Przecież są w innych katalogach.

i jeszcze jedna sprawa .. rozumiem że cms_admin powinien być wewnątrz folderu elita ? czy na zew...

A skąd mamy wiedzieć jak ten cały "projekt" działa i jest połączony ze sobą?

wybaczcie za pytania ale zawsze wykonywałam projekt gdzie nie musiałąm sie takimi rzeczami przejmowac , bo strona nie była umieszczana na serwerze..

Skoro działa na localu to dlaczego na hostingu ma nie działać? Oczywiście nie biorąc pod uwagę czynników typu wersje oprogramowania, wyłączone funkcje - zakładam identyczną konfigurację jak na platformie testowej (localu)
anka_skakanka
Cytat
(..)
A skąd mamy wiedzieć jak ten cały "projekt" działa i jest połączony ze sobą?
Skoro działa na localu to dlaczego na hostingu ma nie działać? Oczywiście nie biorąc pod uwagę czynników typu wersje oprogramowania, wyłączone funkcje - zakładam identyczną konfigurację jak na platformie testowej (localu)

Narazie mam tak że
C:\xampp\htdocs\cms_admin
C:\xampp\htdocs\elita
C:\xampp\htdocs\okazje
i każdy wywołuje osobno wpisujac localhost\cms_admin loclahost\elita i localhost\okazje
a ma być tak że elita zawiera calkwoitą stronę głowną, a menu nawigacyjnym link okazje który poprzez header przekierować ma do okazje/index..php
a cms odpowiadac za dodanie, edycje i usuwanie danych z bazy , w oparicu o które funkcjonuje zarówno część alita i okazje
używam środowiska xampp i poza zmianą hasła do mysql i żeby w bazach były polskie litery a nie krzaki nic nie ingerowałam w ini
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.