Mam do Was takie pytanie w sprawie pobierania rekordu i jego wartości z bazy. Robię sobie system komentarzy na stronę i w formularzu mam do zaznaczenia pole czy osoba wpisująca się do facet czy kobieta. Efektem tego jest zapisanie w bazie do rekordu "plec" 1 co jest równoznaczne z kobietom oraz oznaczenie 2 jako mężczyzna. Do wyświetlania stosuję pętle while i chciałem zrobić coś takiego, że jeśli "plec" przyjmie wartość = 1 to przykładowo div przyjmuje kolor zielony, natomiast gdy facet to kolor niebieski. Myślałem nad instrukcją "if" np $plec = 1 to leci 1 pętla z divem id="kobieta", a gdy będzie inna wartość wówczas else i pętla while z divem id="facet", coś mniej więcej takiego jednak mi to nie wychodziło;/ Jest to oczywiście na razie w panelu admina, do akceptacji bądź nie wpisów, które mają się pojawić. Póki co mam tak:
{ } { $id=$_GET['id']; $accept = 1; $zapytanie = ("UPDATE comment SET akceptacja = '$accept' WHERE id = '$id'"); { echo '<font color="green"><b>Twój komentarz został zaakceptowany przez administratora.</b></font><br />'; } else { echo '<div style="text-align:center;"><br /><font color="red">Komentarz nie został zaakceptowany. </font><div><br />'; } }