Mój problem jest zdaje się banalny. Nie wiem jak sprawić aby, po wybraniu uploadowanego pliku, i wysłaniu formularza, w zmiennej $_FILES znalazły się dane uploadowanych plików.
Na chwilę obecną, po uplowadowaniu plików (zapisują się w odpowiednim folderze - sprawdzalem) i wysłaniu całego formularza zmienna $_FILES wygląda tak:
( ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) )
I nie wiem czy to ja gdzieś robię błąd, czy coś u mnie nie działa, czy po prostu tak ma być a ja tylko nie wiem jak w uploadify dostać się do danych uploadowanych plików.
Proszę bardzo o pomoc ewentualnie podpowiedź jak powinno się to obsługiwać. Dokumentację czytałem na tyle o ile znam angielski ale niewiele mi to dało.
nagłówek formularza :
<script type="text/javascript" src="/formularz/uploadify/jquery-1.4.2.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="/formularz/uploadify/swfobject.js"></script> <script type="text/javascript" src="/formularz/uploadify/jquery.uploadify.v2.1.4.min.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('#file_upload').uploadify({ 'uploader' : '/formularz/uploadify/uploadify.swf', 'script' : '/formularz/uploadify/uploadify.php', 'cancelImg' : '/formularz/uploadify/cancel.png', 'folder' : '/formularz/uploadify/files/', 'removeCompleted': false, 'multi' : true, 'auto' : true }); }); </script>
kod formularza :
<form action="/formularz/formularz.php" method="post" enctype="multipart/form-data" id="form"> <fieldset id="creditor"> ... </fieldset> <fieldset> <legend>Załączniki</legend> <input id="file_upload" name="file_upload" type="file" /> </fieldset> <p><input type="submit" value="wyślij"/></p> </form>
uploadify.php
$tempFile = $_FILES['Filedata']['tmp_name']; $targetPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $_REQUEST['folder'] . '/'; // $fileTypes = str_replace('*.','',$_REQUEST['fileext']); // $fileTypes = str_replace(';','|',$fileTypes); // $typesArray = split('\|',$fileTypes); // $fileParts = pathinfo($_FILES['Filedata']['name']); // if (in_array($fileParts['extension'],$typesArray)) { // Uncomment the following line if you want to make the directory if it doesn't exist // mkdir(str_replace('//','/',$targetPath), 0755, true); // } else { // echo 'Invalid file type.'; // } }