Potrzebuję rady, a właściwie upewnić się, że idę w dobrą stronę...
Projekty tworzyłem głównie liniowo z domieszką oop bazując na swoim prymitywnym (nie)mvc - na swoich zasadach, które innym kolegom nie sprawiały problemu w zrozumieniu i modyfikacji kodu (raptem 2 projekty ;>). Nastał ten dzień, że chcę tworzyć głównie w oop (szykuje się 3ci - poważny projekt :/) z małą domieszką liniowego, szarego php (bo szary to też kolor) aby wszystko szło pewniej, bez zawalonej nocy "bo jednak ktoś popełnił błąd"...
Mój mały plan: tworzę w oop - rozgrzewka, a gdy będę w stanie wyrzucić z moich narzędzi większość nie obiektowego kodu to przesiadam się na codeigniter lub kohana, a następnie zend.
Czy wg. was lepiej jest od razu współpracować z framework'iem czy na początku zaprzyjaźnić się na dobre z obiektami i klasami, a następnie dołączyć do tego np. zend'a?
Jeżeli chodzi o framework - czy przyswojenie kohana lub codeigniter (z akcentem na ten 2gi - z tego co czytałem bardziej przypadł mi do gustu), a następnie przesiadka na zend to dobre rozwiązanie? Czy lepiej od razu wsiąść na zend? A może inny framework?
Dziękuję z góry za wyczerpujące odpowiedzi...