Mam następujący problem:
Chcę wysłać wiadomość na mail wybrany z bazy, ale problem jest z pobraniem z id.
Mój formularz kontaktowy wygląda tak:
<?php { $id = $_GET['id']; } else { } include_once ('../db.inc.php'); //ustalanie e-maila osoby wysyłającej wiadomość $user_id = $_SESSION['user_id']; $q = "SELECT name, email FROM users_2 WHERE user_id = $user_id"; $r = mysqli_query($link, $q); $num = mysqli_num_rows($r); if ($num == 1) { $row = mysqli_fetch_array($r, MYSQLI_ASSOC); $imie = $row['name']; $wiad_od = $row['email']; } else { } //ustalanie e-maila osoby do której wiadomość będzie wysyłana $zapytanie = "SELECT name, email FROM users_2 WHERE user_id = $id "; $wynik = @mysqli_query($link, $zapytanie); $num = @mysqli_num_rows($wynik); if ($num == 1) { $row = mysqli_fetch_array ($wynik, MYSQLI_ASSOC); $wiad_do = $row['email']; } else { } $cap1 = $_POST['cap1']; $cap2 = $_POST['cap2']; if($cap1 === $cap2) { function spam_scrubber($value) { $very_bad = array('to:', 'cc:', 'bcc:', 'content-type:', 'mime-version:', 'multipart-mixed:','content-transfer-encoding:'); foreach ($very_bad as $v) { if(stripos($value, $v) !== false) return ''; } } // koniec funkcji //ustalanie e-maila osoby wysyłającej wiadomość $user_id = $_SESSION['user_id']; $q = "SELECT name, email FROM users_2 WHERE user_id = $user_id"; $r = mysqli_query($link, $q); $num = mysqli_num_rows($r); if ($num == 1) { $row = mysqli_fetch_array($r, MYSQLI_ASSOC); $imie = $row['name']; $mail_od = $row['email']; } else { } //ustalanie e-maila osoby do której wiadomość będzie wysyłana $zapytanie = "SELECT name, email FROM users_2 WHERE user_id = $id "; $wynik = @mysqli_query($link, $zapytanie); //$r $num = @mysqli_num_rows($wynik); if (mysqli_num_rows($wynik) > 0) { $row = mysqli_fetch_array ($wynik, MYSQLI_ASSOC); $mail_do = $row['email']; } else { } //wysyłanie wiadomości { $body = "Nazwisko i imię: $imie \n\n Tekst wiadomości: {$scrubbed['tekst']}\n\n Adres zwrotny: $mail_od"; } else { } } } else { } ?> <p id="kontakt_p">Wyślij wiadomość jeśli masz pytania odnośnie ogłoszenia lub autora ogłoszenia.</p> <form action="wyslij_wiadomosc.php" method="post"> <fieldset> <p> <label for="name">temat:</label> </p> <p><label id="k_tekst" for="tekst">tekst wiadomości:</label> <textarea name="tekst" rows="8" cols=" 30"> </textarea> </p> <?php $characters = array('1','2','3','4','5','6','7','8','9','a','b', 'c', 'd', 'e', 'f', 'g', 'h', 'i', 'j', 'k', 'l', 'm', 'n', 'o', 'p', 'q', 'r', 's', 't', 'u', 'v', 'w', 'x', 'y', 'z','1','2','3','4','5','6','7','8','9'); { { $keys[] = $x; } } foreach($keys as $key) { $los .= $characters[$key]; } <label for="cap1">przepisz kod:</label></label> <input type=hidden name="cap1" value="'.$los.'"> <input type=text name="cap2"></p>'; ?> <p> <input class="przycisk" type="submit" name="submit" value="wyślij" /> <input type="hidden" name="submitted" value="TRUE" /> </p> </fieldset> </form>
Po wysyłaniu formularza wyskaują takie błędy:
Błąd z id
Błąd $wiad_do!
ale i również:
Wiadomość została wysłana.
Coś w kodzie jest nie tak, coś nie tak z id, tylko nie wiem co?
Ktoś wie może co to jest?