Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XML][inne]player audio na strone, problem z polskimi znakami w playlist
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pablo_83
Witam,
mam problem z odtwarzaczem audio na stronie.
Odtwarzacz z, którego korzystam znajduje się TUTAJ
Korzystam z orginal skin.
Użytkownik dodaje sobie pliki na serwer na podstawie, których jest tworzona playlista w xml

1. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
  2. <playlist>
  3.  
  4. <item>
  5. <title>Rozmowa Andrzeja Pierzchoły z Janem Popisem- Radio Zachód 12.04.2011</title>
  6. <path>http://przykladowy_url.mp3</path>
  7. </item>
  8.  
  9. </playlist>

i wszystko jest dobrze oprócz tego, że w samym playerze nie wyświetla mi polskich znaków.
Zamiast Pierzchoły widzę Pierzchoy.

Proszę o pomoc w jaki sposób mógłbym to zmienić, ew. może jakiś inny łatwy w instalacji player, który nie ma problemów z polskimi znakami.
roghatt
a czy próbowałeś utf-8 zamieniać na inne kodowanie? Czy po zmianie w polskich znakach jest jakaś zmiana.
pablo_83
zmieniałem na iso i cp1250

po zmianie różnica jest taka że wyświetlane są "krzaki" na utf-8 po prostu nie wyświetla znaków.
roghatt
ja podobnie używałem xmla, ale ja w ogóle mam pominięty kod odpowiadający za kodowanie i mi dobrze wyświetla polskie znaki.
pablo_83
a używałeś tego samego playera?

nie mam pojęcia jak to zmienić, rozwiązanie znalazłem w zastosowaniu innego playera mianowicie Jplayer (oparty na jquery).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.