chcę usunąć użytkownika z bazy danych i nie wiem w czym tkwi problem. Kod do usuwania komentarzy mi działa, a do usuwania uż. już nie, a jest praktycznie identyczny. Oto on:
require_once ('funkcje.php'); tworz_naglowek_html ('Strona glówna'); sprawdz_prawid_uzyt(); $nazwa_uz= $_SESSION['prawid_uzyt']; $lacz= lacz_bd (); $wynik= $lacz-> query ("select * from uzytkownik"); if (!$wynik) throw new Exception ('Nie udało się wyświetlić uzytkowników'); if($wynik->num_rows > 0) { while ($r= $wynik->fetch_assoc() ) { echo " <A href='usun_uzytkownika.php?nazwa_uz=".$r['nazwa_uz']."'>(".$r['email']." - ".$r['nazwa_uz']." - ".$r['prawa'].") <br></a>"; } } if ($_GET["nazwa_uz"]) { $lacz= lacz_bd (); $wynik_usun= $lacz-> query ("delete from uzytkownik where nazwa_uz=".$_GET["nazwa_uz"].";"); if (!$wynik_usun) throw new Exception ('Nie udało się usunąć uzytkownika'); } if ($wynik_usun) { } ?>
w błędzie wyskakuje to: throw new Exception ('Nie udało się usunąć uzytkownika'); czyli nie może wykonać się zapytanie do bazy danych;
Proszę o pomoc, będę serdecznie wdzięczny.