Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Potwierdzenie przyciskiem (alert), aby wysłać formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubax33
Jak napisać skrypt javascript, który po kliknięciu submita wyślij zapyta alertem "czy na pewno chcesz wysłać formularz?" i będą dwie opcje [tak] , [nie] Po kliknięciu potwierdzenia [tak] dane wysyłane metodą POST. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Ok mam:)
  1. <input type="submit" value="wyslij" onclick="return confirm('Wysłać formularz?');">

Może komuś się przyda kiedys... albo idzie zrobić to lepiej??
-Sylwek-
Witam. Potrzebuję pomocy.

Potrzebowałbym bardzo podoby kod do tego co tutaj:

1. <input type="submit" value="wyslij" onclick="return confirm('Wysłać formularz?');">

Podobny, gdyż potrzebowałbym opcję, która by weryfikowała czy dane pola są wypełnione. Na necie znalazłem coś takiego:

1. <form action="mailto:adres e-mail" method="post" onsubmit="if (this.tekst2.value == '') { alert('Zanim wyślesz formularz, musisz wypełnić pole tekstem!'); return false }">
  2. <input type="text" name="tekst2" /><input type="submit" value="OK" />
  3. </form>

Niestety po zastosowaniu tego kodu mój formularz nie działał. Co zrobić, aby ten kod działał?

Z góry dziękuje za pomoc.
Wicio
Odpaliłem ten Twój ostatni kod i u mnie wszystko działa, jeżeli nie wypełnię pola tekst2 wypluje się odpowiedni komunikat, jednak gdy pole jest wypełnione otwiera się klient e-mail.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.