woltan
15.05.2011, 14:26:54
witam mam dwie swoje strony internetowe, chciałbym tak zrobic, ze na jednej cos wpisuje

a bedzie wyswietlac sie tez tam
dokladnie chodzi mi o zawartosc <td>
tu zmienia sie zawartosc </td> w kodize html. czy ktos by mogl pomoc i podac "gotowca"?
Kszysiu
15.05.2011, 14:29:39
chodzi ci o to że na jednej wpisujesz w pole tekstowe coś, naciskasz przycisk i przeskakuje ci na drugą i tam wyświetla te dane?
edit:
taki przykład (dokładnie to samo tylko wydrukowane) dała nam na lekcji...
http://phpkurs.pl/przekazywanie-danych/Jak by coś było nie zrozumiałe to pisz.
Możesz też zastosować method=POST wtedy te dane przesyłane nie będą widoczne w linku - jednak wtedy musisz też zmienic w pliku "dwa.php" np. $_GET[nazwisko] na $_POST[nazwisko] - musisz zmienić GET na POST
woltan
15.05.2011, 15:05:53
nie nie, chodzi mi o to , ze akatualizuje swoja pierwsza strone, ktora jest w joomla. i tam w kodzie poziej jest <td>nowa wartosc</td>
i chce to przeniejsc tez na moja ina strone, ale nie chce korzystac z iframe tylko z php bo wiem ze jest taka mozliwosc... napisz na gg prosze 3640224
jarmiar
15.05.2011, 15:08:50
po prostu pobierz dane z tej samej bazy danych na drugiej stronie i będziesz miał
Kszysiu
15.05.2011, 15:15:40
Nie pomogę... nie mam takiej dobrej znajomości PHP... Ja znam tylko taki sposob jak tobie napisałem, nawet nie wiem co to ta joomla...
woltan
15.05.2011, 15:16:07
a nie pojdzie tak kodem php ? zeby byla jakas formula co podaje ze wyciaga z tej drugiej strony po wpisaniu linku i jakis frezy czy ograniczenia tekst? prosze zalezy mi na tym
lobopol
15.05.2011, 15:33:31
fopen strony/curl + wyrażenia regularne do wyciągnięcia konkretnej zawartości
toaspzoo
15.05.2011, 15:39:03
index.htmlKod
<form method=get action="2.php">
wpisz cos<input type=text name=a>
<input type=submit value=wyslij>
</form>
2.phpKod
<?
echo 'Wpisałeś: '. $_GET['a'];
?>
Chyba na tyle

P.S.
Google nie boli 
Cytat
fopen strony/curl + wyrażenia regularne do wyciągnięcia konkretnej zawartości
Mu chyba nie chodzi o cURLA ?
woltan
15.05.2011, 15:40:12
to poweiedzny ze na tej stronie glownej mam
jaksi tam html.......................... <h1> dsajdsjaskdasd
<tr> <td> tresc ktra chce skopiowac, ktora bedzie sie zmieniac na stronie glownej </td></tr>
adres strony glownej to powiedzmy www.123321.pl
..... jak to bedzie wygladac na mojej srugiej stronie ?
toaspzoo
15.05.2011, 15:45:16
Tak samo, tylko, że to co napisałem w pliku index.html wstawiasz w tą tabelkę, albo, żeby wyświetlić na durgiej stronie, to samo
index.htmlKod
jaksi tam html.......................... <h1> dsajdsjaskdasd
<tr> <td>
<form method=get action="2.php">
wpisz cos<input type=text name=a>
<input type=submit value=wyslij>
</td></tr></form>
2.phpKod
<tr> <td> t<?
echo 'Wpisałeś: '. $_GET['a'];
?></td></tr>
Tylko
pamiętaj, że trzeba <tr>,<td> mieć w table...
woltan
15.05.2011, 15:52:06
moglbys do mnie na gg napisac? bo kurcze nie wiem czy sie rozumiemy 3640224
Kszysiu
15.05.2011, 15:53:28
ty chcesz w końcu mieć takie pole z formularza czy coś innego?
Jak coś innego to poszukaj tego na jakiejś innej stronie daj link i powiedz dokładnie o co ci chodzi. bo ja nie wiem w końcu co chcesz osiągnąć.
toaspzoo
15.05.2011, 15:55:31
Nie obraź się, ale zgłoszę ten topic do moderacji, jeśli nie sprecyzujesz swoich potrzeb...
woltan
15.05.2011, 15:59:02
napisz na gg 3640224 bo tam przez forum to ciezko jest wytlumaczyc i dlugo idzie. prosze
napisalem o oc cmi chozdi
wytlumacze:
strona nr 1 (moja)
www.testowa1.com.pl
wstawiam na nią treść, takie newsy, które zmieniam 4-5 razy dziennie, mieszczą się one ciągle w 1 miejscu, tym samym meijscu w kodzie html jak wejde na zrodlo strony wyglada to tak:
<h1>tekst</h1>
<table><tr><td> tekst ktory chce przenijsc na 2 strone</td></tr></table>
strona nr 2 tez moja
www.stronadruga.pl
i tutaj w wybranym miejsy chce wstawic to co jest na stronie 1 miedzy <td></td>
Kszysiu
15.05.2011, 16:09:15
najprościej to chyba będzie tak:
strona1
wczytuje newsa z bazy danych
strona2
robi to samo z tej samej bazy danych

cała filozofia,
wykonanie to chwila...
EDIT
http://php.pl/Wortal/Artykuly/PHP/Podstawy...orial-PHP-MySQLdzięki temu ogarniesz działanie baz danych i "zaciągniesz" to do pracy przy swojej witrynie
woltan
15.05.2011, 16:10:14
ale ja chce za pomoca php..

nie pojdzie?
Kszysiu
15.05.2011, 16:13:37
ech...
PHP wyciągnie z bazy danych np. tytuł
i wpisze go np
<h1>
<?php echo $zmienna_do_ktorej_wyciagnales_tytol_newsa_z_bazy; ?></h1>
<table>
<tr>
<td>
<?php echo $zmienna_z_treścia_newsa
?> </td>
itd.
itd.
oczywiscie nie pisze że wcześniej trzeba się połączyć do bazy, utworzyc tabele itd
ALE TO JEST SUPER OPISANE W ARTYKULE DO KTÓREGO LINK CI WYSŁAŁEM
woltan
15.05.2011, 16:18:14
no blisko ale mi chozdi zeby wyciagal nie z bazy tylko z kodu html (pokaz zrodlo)
mlawnik
15.05.2011, 16:24:01
Nie męczcie się z nim, nie warto.
Jak przeczytasz ten artykuł (a widać, że tego nie zrobiłeś), to wróć tu, a jak ci się nie chce, to zgłoś się do działu zlecenia.
A na gg to nikt ci nie wejdzie.
woltan
15.05.2011, 16:26:09
tak myslalem ze tu tylko takich "niby madrych" specjalistow znajde ;} nie umiecie tego to chyba pomyliliscie fora. bo jesli clzowiek sie czyms zajmuje to powinien znac odpowiedz. :| wiec dziekuje serdecznie "profesjonalisci"
toaspzoo
15.05.2011, 16:50:12
Kod
<td><script type="text/javascript">fid="gregregreeg"; v_width=600; v_height=390;</script><script type="text/javascript" style="display:none">// JScript File
document.write('<ifr'+'ame width='+ v_width +' height='+ v_height +' scrolling=no frameborder=0 scrolling=no allowtransparency=true src=http://www.veemi.com/embed.php?v='+fid+'&vw='+v_width+'&vh='+v_height+'&domain='+document.domain+' ></ifr'+'ame>')</script></td>
lubKod
<iframe src="adres_ich_strony"></iframe>
lobopol
15.05.2011, 16:52:08
Słuchaj, jak chcesz to z kodu wyciągnąć to fopen/cURL + pregmatch. Nikt ci gotowca nie da.
Cytat
tak myslalem ze tu tylko takich "niby madrych" specjalistow znajde ;}
Po takim tekście straciłeś szanse na dokładniejsze wyjaśnienia...
Cytat
nie umiecie tego to chyba pomyliliscie fora.
Akurat to zrobić to żaden problem, ale rusz tyłek i włóż trochę pracy, a nie. Jak sam nie chcesz tego robić to zapłać za to komuś, tutaj możemy ci co najwyżej doradzić bądź na błędy nakierować
toaspzoo
15.05.2011, 16:56:33
Temat do zamknięcia - woltan już dziękuje
woltan
15.05.2011, 17:08:41
zlecilem, myslisz ze ktos za w miare dobre pieniadze to zrobi :| wszzyscy jakby z choinki spadli z cenami. jeśli Ty t o zrobisz to napisz na gg
z reszta, nikt przez tyle postow nie umial pomoc wiec raczej tutaj pomocy nie znajde :|
lobopol
15.05.2011, 17:11:16
Znając życie te w miarę dobre pieniądze to 20 zł... nawet za 500 przy takim podejściu by mi się nie chciało (mimo, że to 15-30 minut roboty)
toaspzoo
15.05.2011, 17:11:20
Kod
nikt przez tyle postow nie umial pomoc wiec raczej tutaj pomocy nie znajde :|
Znajdziesz, tylko trzeba szukać i mieć inne podejście, samemu też próbować - za darmo (no kasa za prąd i int. ;D)
woltan
15.05.2011, 17:27:07
ja mowie ze jak ktos pomoze to zaplace. Ty toaspzoo zamilcz z TOba nei rozmawiam, miales swoje 5 minut , nawet nie potrafisz zrozumiec, widzisz ze TObie nei dziala a usilujeszz mi wcisnac ze jest dobrze chociaz nie jest.
to co specjalisci? po co jest te forum i ten dzial ?

zeby nabic possty tak jak to robicie i nei pomoc ?
batman
15.05.2011, 17:30:24
Cytat(woltan @ 15.05.2011, 17:26:09 )

tak myslalem ze tu tylko takich "niby madrych" specjalistow znajde ;} nie umiecie tego to chyba pomyliliscie fora. bo jesli clzowiek sie czyms zajmuje to powinien znac odpowiedz. :| wiec dziekuje serdecznie "profesjonalisci"
Cytat(woltan @ 15.05.2011, 18:08:41 )

zlecilem, myslisz ze ktos za w miare dobre pieniadze to zrobi :| wszzyscy jakby z choinki spadli z cenami. jeśli Ty t o zrobisz to napisz na gg
z reszta, nikt przez tyle postow nie umial pomoc wiec raczej tutaj pomocy nie znajde :|
Kluczem do sukcesu jest poprawne zadane pytanie oraz odrobina dobrej woli. Zamiast czekać na gotowca, sprawdziłbyś chociaż pojęcia jakie pojawiły się kilkakrotnie.
Marnujesz czas ludzi, którzy chcą Ci pomóc oraz ich obrażasz. Dlatego zamykam ten temat. Z resztą i tak nic nie umiemy i pomyliliśmy fora.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.