Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: $.ajax i return
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
snemei
Witajcie,

Męczę sie z tym i nie wiem co dalej, zalezy mi zeby $.ajax zwrocilo wynik do javascript. Kod wyglada tak...

1. wynik = Structure(value);
  2. alert(wynik);

alert(wynik); <--- tutaj jest problem, gdyż otrzymuje komunikat undefined.... Cała function Structure wykonuje sie poprawnie, zwraca wynik, ale jak ten wynik przekazać dalej... pomocy questionmark.gif?

1. function Structure(value)
  2. {
  3. $.ajax({
  4. type: "POST",
  5. url: "data.php",
  6. data: {
  7. 'function': 'Structure'
  8. },
  9. dataType: "json",
  10. success: function(data)
  11. {
  12. for (i in data.Dane)
  13. {
  14. layout = data.Dane[i]['ID'];
  15. }
  16.  
  17. },
  18. }
  19. )
  20.  
  21. alert(layout);
  22. return(layout);
  23.  
  24. }
mat-bi
eee, masz problem z cudzysłowami? Przeanalizuj kod, zobacz, jak forum ci go pokolorowało
snemei
poprawiłem, ale i tak alert w funkcji Structure nie działa, nie potrafię dojść do rozwiązania tego problemu.
#luq
Bo nie rozumiesz idei asynchroniczności...http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=794781
snemei
Pewnie i masz racje gdyż dopiero sie tego ucze... ale jednak nie potrafię polaczyc otrzymanego od ciebie problemu z moim. Czy jest wogole taka mozliwosc zebym uzyskal to co chce questionmark.gif
everth
Wymuś na $.ajax synchroniczne połączenie, ew. w sekcji onSuccess wywołaj funkcję która u ciebie będzie odpowiedzialna za obróbkę przychodzących danych i przekaż jej wynik.
snemei
everth DZIEKI za wskazówkę... to się nazywa pomoc exclamation.gif
Problem rozwiązany - temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.