Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]data
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mit2
witam niewiem jak to wyjaśnic ale sprubuje otórz mam takie pytanie robie strone i mam date startu i date stopu data start i chce na stronie zrobi cos takiego gdy bedzie data stop automatycznie np. wysle do innej bazy zapytanie chodzi dokładnie o to że gdy bedzie stop zablokuje pewną żecz w innym zapytaniu
olechafm
zlituj się...

przecież to co napisałeś jest chyba niemożliwe do zrozumienia...

a "rzecz" napisane tak: żecz

to jest w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie...
sadistic_son
chłopie weź Ty się naucz pisać po polskiemu bo to co tam wypłodziłeś to aż szkoda czytać bo oczy bolą exclamation.gif Polecam tę stronę na początek, zanim zabierzesz się za pisanie na forum publicznym. Już pomijam interpunkcję, dzięki której defacto łatwiej byłoby zrozumieć o co Ci chodzi, ale to....
Cytat
sprubuje, otórz, niewiem, żecz
No wymiatasz po prostu biggrin.gif Ale szczerze mówiąc to mam dylemat bo nie wiem czy się osikać ze śmiechu, pociąć z żalu czy popłakać z litości. Stary żondzisz normalniebiggrin.gif
olechafm
Cytat(sadistic_son @ 18.05.2011, 15:27:36 ) *
nie wiem czy się osikać ze śmiechu, pociąć z żalu czy popłakać z litości.

hahahhaaha

mit2
chodzi mi o to że w bazie mam date np. 2011-06-16 22:43:31 i gy bedzie ta data automatycznie przez skrypt zmienia poprzez update np. tryb z 1 na 2
blooregard
Cytat(mit2 @ 18.05.2011, 15:41:42 ) *
chodzi mi o to że w bazie mam date np. 2011-06-16 22:43:31 i gy bedzie ta data automatycznie przez skrypt zmienia poprzez update np. tryb z 1 na 2

Chodzi Ci o zmianę pola 'tryb' w bazie danych w momencie wykonywania UPDATE na polu 'data', tak?

Do tego możesz zastosować przykładowo wyzwalacze, tu masz je dość przystępnie opisane:
http://webmaster.helion.pl/index.php/kursm...ne-i-wyzwalacze
mit2
nie dokladnie oto mi chodzi powiem jak to ma wygladac. otórz na stronie mam zakup serwerów w którym jest data ważności tego serwera np. 30 dni
i chciałbym gdy minie te 30 dni automatycznie zmienia w kolumnie tryb na np. 2
sadistic_son
To raczej z Crona powinieneś skorzystać.
Ulysess
musisz ustawić zadanie cron które będzie się wykonywać co jakiś czas i sprawdzać czy aktualna data jest mniejsza od daty stop i wtedy wykonuje się upload które zmieniam typ np na 2 dla tego usera
możesz również zrobić przy logowaniu warunek który sprawdza , jeśli mniejsza to tak jak pisałem na górze
mit2
a moge gdzies znalesc pelny cron tylko do poprawek do mojej strony

szukalem i nie umie znalesc
sadistic_son
A co to jest "pełny Cron" ? A jest też niepełny? Tylko do poprawek na Twojej stronie.... nie bardzo. Polecam google.pl. Poczytaj sobie co to ten Cron w ogóle jest.

EDIT:
Cytat
szukalem i nie umie znalesc

To sie chyba z google pokłóciłeś bo mi dla zapytania "cron php" od razu wywaliło to czego potrzebujesz w pierwszym wyniku.
CuteOne
w sprzedaży są tylko półtłuste sad.gif

google -> crontab free [szukaj niemieckich - są mniej zawodne]

ewentualnie u siebie na serwerze poszukaj funkcji Cron / Crontab

ps. ten temat powinien zostać przeniesiony... do działu Humor
mit2
a jest jakis inny sposób nie przez vpsa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.