Witam!
Mam problem z ładowaniem flasha w IE8 i starszych. W zasadzie starsze mnie nie interesują, ale użytkowników IE8 nadal nie brakuje. Sedno sprawy jest proste: ładuję podstrony przez ajax (dokładnie rzecz biorąc korzystam z jQuery). Podstrony ładują się wyśmienicie we wszystkich popularnych przeglądarkach, jednakże problem jest z elementami flashowymi. W IE9, oraz całej reszcie działa poprawnie. Niestety w IE8 tenże flash po prostu świruje. Nie jest to całkowite nieładowanie się, ponieważ niektóre działają dobrze. W zasadzie to jest zawsze ten sam flash (dokładnie - player flv) zmieniają się tylko flashvars. I tak w jednej podstronie player wyświetla się prawidłowo, film nie. Innym razem wysokość playera to jakieś 10px (w tle normalnie widać spłaszczone obrazki z filmu). No ogólnie kaszana.
Próbowałem zaciągnąć do tego celu swfobject. O ile strona statyczna działa, to przy otwarciu przez ajax ie8 wywala błąd skryptu. W innych - działa. Dodawanie unikalnego stringu do adresu również nie przynosi efektu. Czy ktoś z Was miał podobny problem i się z nim uporał?
A może to kwestia po prostu samego playera? Gdzieś na jakiejś stronie widziałem działającego simple viewera w podobny sposób i nie widziałem tam nic nadzwyczajnego (poza tym, że zamiast jquery był dynamic content z dynamicdrive).