Witam mam jestem początkujący w php i mam pewien problem. Mianowicie idąc na łatwiznę zrobiłem stronę, która stoi na joomla zainstalowałem dodatek do niej, który obsługuje php (jumi). Napisałem skrypt który pobiera dane z bazy i wyświetla je w tabeli. Dodatkowo w pętli do każdego rekordu dołożyłem link usuń, który odsyła do formatki usuwającej. A przynajmniej miałem taki zamiar bo nie mogę przekazać zmiennej (id rekordu) z jednej formatki do drugiej
uproszczony kod pierwszej formatki
<?PHP
include ("polaczenie.php");
$query = mysql_query("SELECT id, name FROM jos_rsgallery2_galleries ORDER BY name"); {
echo "<TD width=200 valign=top>$pole[1]</TD>"; echo "<TD width=100 valign=top align=center><A HREF='index.php?option=com_jumi&fileid=37?id=$pole[0]'>Usuń</A><BR>";
}
?>
a tu kod formatki usuwającej
<?PHP
include ("polaczenie.php");
echo "USUWANIE <BR><BR>"; echo "Wybrałes wpis z poniższymi danymi do usunięcia:<BR><BR>"; $query= mysql_query("SELECT id, name FROM jos_rsgallery2_galleries Where id=$id"); {
echo "<TABLE width=700 cellspacing=0 cellpadding=3 border=1>"; echo "<TD width=200 align=right valign=top>Mazwa galerii:</TD>"; echo "<TD width=500>$pole[1]</TD>"; echo "<TABLE width=100% border=0>"; echo "<TR><TD width=100% align=center><FONT class=link>Czy jestes pewien, że chcesz je usunąć?</FONT></TD></TR>"; echo "<TR><TD width=100% align=center><A HREF='index.php?option=com_jumi&fileid=40?id=$id' class=link>[TAK]</A> <A HREF='index.php?option=com_jumi&fileid=36&Itemid=32' class=link>[NIE]</a></TD></TR>"; }
?>
Ma może ktoś pomysł jak przekazać taka zmienna ? Próbowałem z metodą post ale nie wiem jak ja zbudować w opiciu o linki, bo miedzy skryptami php zawartymi w dodatku jumi muszę sie poruszać przez linki np:
index.php?option=com_jumi&fileid=xxx
gdzie xxx to ID skryptu w Jumi.