Bo mam kod paginacji i pobiera mi wszystkie dane z tabeli tzn. je zlicza i na każdej stronie jest paginacja wszystkich rekordów choć mam warunek to ja lepiej kod dam

view.php:
<?php $tytul = "Życzenia"; include('naglowek.php'); include('gora.php'); include('db.php'); ?> <div id="templatemo_background_section_mid"> <div class="templatemo_container"> <div id="templatemo_content_area"> <div id="templatemo_left_section"> <div class="templatemo_left_section_box"> <?php $subpage = $_GET['page']; $perPage = 15; { $subpage = (int) $_GET['subpage']; } if ($subpage < 1) { $subpage = 1; } $start = ($subpage - 1) * $perPage; // $query = "SELECT * FROM wszystko WHERE id_kategori=$id_kate"; // $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // $idd = mysql_fetch_array($result); // $iddd = $idd["id"]; $id_kate = $_GET["id_kategorii"]; $zapytanie = 'SELECT * FROM wszystko WHERE id_kategorii='.$id_kate.' ORDER BY id DESC LIMIT '.$start.', '.$perPage.''; $max = "SELECT COUNT(*) as max FROM wszystko"; { { $id = $wiersz["id"]; $id_kategorii = $wiersz["id_kategorii"]; $tytul = $wiersz["tytul"]; $uzytkownik = $wiersz["uzytkownik"]; $data = $wiersz["data"]; $tresc = $wiersz["tresc"]; echo '<a href="pokaz.php?id='.$id.'&tytul='.$tytul.'"><div class="templatemo_left_section_box_top">'.$tytul.'</div></a>'; } } $prev = $subpage - 1; $next = $subpage + 1; $id_kate = $_GET["id_kategorii"]; $prevLink = 'view.php?page='.$prev.'&id_kategorii='.$id_kate; $nextLink = 'view.php?page='.$next.'&id_kategorii='.$id_kate; $ilosc_wierszy = $maxrecords['max']; if($subpage > 1) for($i=1; $i<=$stron; ++$i) { if($i==$subpage) else echo '<a style="text-decoration: none;" href="view.php?page='.$i.'&id_kategorii='.$id_kate.'">'.$i.' </a>'; } if($subpage < $stron) ?> </center> </div> </div> </div><!-- End Of left Section --> <?php $id = (int) $_GET["id_kategorii"]; if ($id >= 1 && $id <= 43) { include('kategorie.php'); } if ($id >= 44 && $id <= 69) { include('kategorie-wiersze.php'); } if ($id >= 70 && $id <= 90) { include('kategorie-cytaty.php'); } if ($id >= 91 && $id <= 104) { include('kategorie-sms.php'); } if ($id >= 105 && $id <= 142) { include('kategorie-opisy.php'); } include('prawa-strona.php'); include('stopka.php'); ?>
tabela:
CREATE TABLE wszystko ( `id` INT(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `id_kategorii` INT(11) NOT NULL, `tytul` VARCHAR(50) NOT NULL, `tresc` TEXT NOT NULL, `uzytkownik` VARCHAR(30) NOT NULL, `data` TEXT NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) );
A tu jest screnn : http://zapodaj.net/4f27d48a8309.png.html
a teraz po zobaczeniu wszystkiego lepiej wiadomo o co chodzi i jeszcze wytłumaczę
linia 36
$zapytanie = 'SELECT * FROM wszystko WHERE id_kategorii='.$id_kate.' ORDER BY id DESC LIMIT '.$start.', '.$perPage.'';
Ma spełnić warunek i pobrać ilość id ale jeśli warunek jest okey aaa choć warunek jest to na pierwszej stronie jest wszystko dobrze itd.
ale jak już wejdę na inną kategorie to już nie jest dobrze bo wyświetla mi paginacje wszystkich rekordów i nie wiem jak to zrobić

Ma ktoś na to jakąś rade?