Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] 1.4 Upload wielu plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
pepe77
Witam,
czy ktoś ma doświadczenie z użyciem z poziomu Symfony JUpload lub SWFUpload w celu załadowania wielu plików na raz?
Plugin sfWidgetFormInputSWFUploadPlugin pozwala na ładowanie pojedynczych plików.
Chodzi mi o to, aby użytkownik mógł zaznaczyć np. cały katalog i przesłać pliki na serwer za jednym zamachem.
JUpload używałem w czystym PHP, więc od biedy wiem jak "to" zrobić, ale szukam jakiegoś "eleganckiego" rozwiązania.
(chodzi o Symfony 1.4)

Pozdrawiam,
pp
LBO
Muszę napisać kilka zdań o multiuploadzie przez Flasha. Jeżeli zależy Ci na bezpieczeństwie aplikacji unikaj go jak ognia. Flash nie trzyma sesji (związane jest to ze sposobem jaki zarządza on ciasteczkami) i na dzień dobry musisz używać GETa do uwierzytelniania.

- Najprościej użyć PHPowego PHPSESSID tylko, że jest to zaproszenie do session hijacking. Jeżeli się na to skusisz sto i tak radzę napisać obsługę samodzielnie - np. rozszerzając sfSessionStorage - i trzymać session.use_trans_sid wyłączone. Powód jest prosty.

- Jeżeli wpadnie Ci do głowy pomysł, na użycie dynamicznych uwierzytelniających tokenów... nie kłopocz się, bo po wybraniu 10 plików w np. SWFUpload są one wysyłane oddzielnie, w osobnych żądaniach, a nie jeden raz w tablicy. Tak więc po uploadzie pierwszego pliku, nie da rady zmienić tokena dla kolejnych plików (przynajmniej nie w SWFUpload).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.