Piszę ponieważ nie mogę rozwiązać problemu. Mianowicie mam 2 aplikacje: frontend i backend. Frontend służy tylko i wyłącznie do przeglądania treści bez konieczności logowania się np. domena/profile/12387, natomiast gdy user wpisze w adresie domena.pl ma go przekierowywać na backend.
Z przełączaniem się między aplikacjami sobie poradziłem - https://github.com/rande/swCrossLinkApplicationPlugin
problem w tym, że w index.php mam domyslnie ustawione frontend, zeby ktos kto nie jest zarejestrowany lub zalogowany mogl przegladac tresc np. domena/profile/23123. Jezeli kliknie na domena.pl musi go przekierowac do backendu. Zrobilem, ze w homepage we frontendzie umiescilem przekierowanie do homepage backendu, niestety nie dziala to.
W app.yml mam tak:
all: swToolbox: cross_link_application: frontend: autoregister: true enabled: true load: backend: routes: - homepage env: dev: 127.0.0.1:8888/backend.php prod: 127.0.0.1:8888
Moje pytanie: czy ktokolwiek z Was już zrobił taką funkcjonalność ? Jest to podobne jak na facebook. Dostaniesz linka do czyjegos profilu to mozesz go obejrzec bez koniecznosci logowania sie, natomiast gdy klikasz w logo przekierowuje do logowania lub rejestacji - chce uzyskac taki sam efekt.
Bede wdzieczny za nakierowanie lub pomoc

Problem rozwiązany. Gdyby ktoś potrzebował odpowiedzi, zapraszam na PW.